(FOTO) Mali vodič kroz najživopisniju zagrebačku ulicu punu šarmantnih kafića: evo gdje popiti kavu ili pivo

FOTO: Ivan Klindić
Omiljena zagrebačka ulica koja ima dušu.

Tkalčićeva ulica zasigurno nosi titulu jedne najposjećenijih u Zagrebu i popularno je okupljalište građana svih generacija. Prilikom šetnje Tkalčom imate osjećaj kao da ste na modnoj pisti – kafići duž cijele ulice uvijek su prepuni tako da sigurno nećete proći nezapaženo.

Osim što obiluje brojnim kafićima, ovdje možete naći i odličnu gastro ponudu i dućane.

Na samom početku Tkalče nalazi se Žabac Food Outlet, najveći outlet s hranom u Hrvatskoj i trgovina jeftine hrane koju trgovački centri i tvornice zbog raznih razloga nisu uspjeli prodati, a cijene su i do 90 posto niže nego u ostalim trgovinama. U kratkom je roku postao omiljeni zagrebački dućan.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Samo nekoliko metara dalje nalazi se pravi mali raj za slatkoljupce i omiljeno mjesto zagrebačkih ulica – kultna Kava Tava gdje možete oslastiti brk uz slasne palačinke.

kava tava

Nasuprot Kave Tave prošle godine otvoren je novi Alcatraz na tri kata – podrum je rezerviran za rock glazbu, u prizemlju se nalazi Buddha Bar, a na prvom katu je restoran.

FOTO: Instagram / tulumarka
FOTO: Instagram / tulumarka

Tkalčićeva je puna šarmantnih kafića koji se protežu duž cijele ulice, a kada njome prolazite, imate osjećaj kao da ste na modnoj pisti. U kojem god stanete, nećete pogriješiti.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Sunčani sat i Marija Jurić Zagorka

Jedan od najprepoznatljivijih znakova ove ulice svakako je sunčani sat, postavljen 1972. godine na staru zgradu. On pokazuje pravo sunčano vrijeme. Postavila ga je grupa učenika Škole za primijenjenu umjetnost. Tkalčićeva osamdesetih godina prošlog stoljeća doživljava brojne promjene.

Zaštitni znak Tkalčićeve također je i spomenik zagrebačkoj književnici i novinarki Mariji Jurić Zagorkipostavljen 1991. godine, djelo kipara Stjepana Gračana.

>>> (FOTO) U hladu Zagorkine sjene nalazi se jedan od najpoznatijih zagrebačkih simbola

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Šarmantni kafići

U Tkalčićevoj 45 nalazi se neobičan Rakhia bar. Možete sjediti uz prozor, na kauču, sakriti se u jedan posebni mali kutak.

Šarmantno uređen, pun topline i svaki zid priča svoju priču. Rakhia bar vam ostavlja dojam kao da ste kod kuće te sigurno ima dušu.

Bonn nije nikakva novost u Tkalči niti je ukrašen posebnim modernim retro stilovima. Bonn je sam po sebi retro a savršeno je mjesto u Tkalči za bijeg od svakodnevice. Ovdje svoju kavu ispijaju umirovljenici poslije tržnice, a ako želite izbjeći vrevu i pročitati u miru novine ili pregledati mailove, Bonn je još uvijek ovdje.

FOTO: Rakhia bar / Facebook
FOTO: Rakhia bar / Facebook

Nargila barovi

U Tkalčićevoj su smještena dva kafića u kojem možete uživati u ispuhivanju dimova aromatičnih okusa, a jedan od njih, ujedno i najpoznatiji, je Nargila Bar 45.

Dobra kava, kokteli, shisha, puno vrsta piva, dobra muzika i zabava, povoljne cijene“, objasnili su iz lokala kratko i jasno.

Drugi je Khala lounge & wine bar u Tkalčićevoj 88, a svojim orijentalnim ambijentom i ugodnom glazbom svrstao se u kategoriju ‘lounge barova’ sa širom klupskom ponudom.

>>> (FOTO) Kultura pušenja nargile u Zagrebu: Evo na kojim mjestima možete uživati u aromatičnim okusima

FOTO: Facebook / Nargila Bar 45
FOTO: Facebook / Nargila Bar 45

U Tkalčićevoj se smjestio i Funk Club, utočište i underground okupljalište zaljubljenika u domaći house / techno glazbe gdje su dobri izlasci zagarantirani.

FOTO: Facebook / Zagreb Bounce
FOTO: Facebook / Zagreb Bounce

Pivnice

Pivnica Mali Medo, smještena u Tkalčićevoj ulici, nudi vam priliku okusiti djelić pivničkog šarma u srcu Zagreba. Mali Medo je davno prestao biti mali, sada se vanjska terasa proteže velikim dijelom Tkalčićeve ulice gdje je moguće smjestiti preko 400 gostiju.

Uz pivnicu Mali Medo u Tkalči otvorena je i suvenirnica u kojoj možete kupiti pivo u boci, pivničke suvenire kao što su majice ili krigle, zatim pizzeria, linija brze hrane s odličnim rebarcima i krilcima, te Burza piva gdje potražnja diktira cijenu piva.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Ako nakon Malog Mede tražite novo pivsko utočište, oduševit će vas Oliver Twist Pub u irskom štihu. Ovdje će vas konobari na dan sv. Patrika posluživati u kiltovima dok vam nose zelene pive. Izbor piva je šarolik, a unutrašnjost topla i šarmantna.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Jazz štih

Nasuprot Oliver Twist Puba nalazi se čarobni Melin, jazz klub čija vanjski i unutrašnji dio izgledaju poput ugodne, starinske dnevne sobe, a terasa je sakrivena od znatiželjnih pogleda prolaznika.

Ima li išta ugodnije od kave u bajkovitom jazz štihu?

FOTO: Citypal
FOTO: Citypal

Tkalča je pravo utočište za zaljubljenike u jazz glazbu pa je osim već spomenutog Melina na broju 84, na samom vrhu pješačkog dijela Tkalčićeve, smješten Booze and Blues, lokal u kojem će se moći poslušati vrhunski jazz i blues, a koji je cijeli ukrašen glazbenim memorabilijama. Zamišljen je i dizajniran u duhu američkih blues i jazz klubova i potpuno opremljen za live svirku

FOTO: Ivan Klindić

Raj za nepce

Nekoliko koraka dalje nalazi se History Village, ambijent malog grada odvojen od “svijeta i vanjskih utjecaja”. Zbog svoje veličine, prostranosti i tople atmosfere pruža poseban ugođaj pri svakom dolasku. History je mjesto u kojem ćete izgraditi nova prijateljstva, upoznati nove zanimljive ljude, zaljubiti se, proslaviti rođendane, uspjehe i pobjede, sklopiti nove poslove i naravno biti dio najbolje klubske zabave u gradu na popularnim trash partyjima.

Protežu se na 4 etaže od kojih na razini -1 treba spomenuti History Club koji je postao jedan od najpoželjnijih mjesta za izlazak u gradu Zagrebu.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Želite počastiti nepce u bajkovitom okružju? Ivica i Marica na broju 70 obuhvaća vrhunski restoran starinskih hrvatskih jela u tradicionalnom ambijentu te slastičarnu s bajkovitim svijetom ukusne i zdrave hrane.

FOTO: Facebook / Ivica i Marica
FOTO: Facebook / Ivica i Marica

U blizini Historyja nalazi se i kultni Tomato koji ćete sigurno zamijetiti budući da se na samom vrhu nalazi upravo – rajčica. Jedan od kafića s dušom gdje ćete rado doći s društvom. Izbor piva je odličan, osoblje ljubazno, a imaju i istančan glazbeni ukus.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Tkalčićeva s razlogom nosi titulu najživopisnije zagrebačke ulice i omiljeno okupljalište građana, a ne možete se ne složiti da uistinu ima dušu.


Komentari