FOTO Lagano se počinje osjećati božićni duh u gradu: Počelo postavljanje ukrasa po ulicama i trgovima

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Grad će polako pokušati zasjati u najljepšem božićnom ugođaju. Već su se počeli postavljati božićne kuglice i lampice.

Danas se to radilo na Cvjetnom trgu. A saznali smo i kakav će Advent ove godine biti.

Predstavio ga je gradonačelnik Milan Bandić na press konferenciji. Uz njega, bili su tu i i njegovi suradnici direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ dr. Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar te predsjednik Udruge ugostitelja Marin Medak.

“Zablještit će svih 17 gradskih četvrti. To je ideja naših ugostitelja. Organizirat ćemo ono što možemo. Ovo je vrijeme preživljavanja. Doći će bolje vrijeme. Proći će i ovo”, kazao je gradonačelnik.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Moramo naći balans između zdravlja i gospodarstva. Neće sve biti u onom obliku kako pamtimo, napravit ćemo sve kako bi epidemiološke mjere bile provedene”, nadovezao se Šostar.

“Rekli smo da će 12. mjesec biti lijep. Slogan je u tom smislu, Advent u Zagrebu- osjetite svjetlost“, objasnila je Martina Bienenfeld.

Bienenfeld je rekla i kako su zadržani brojni projekti, te da će se održati razna kulturna događanja.

“Imat ćemo 10 različitih festivala, imamo tri nova projekta. Prvi je Svjetlost Zagreba, pozivamo sve Zagrepčane da kako mogu i žele okite svoje prozore. Drugi projekt je šetnja kroz zagrebačke crkve i njihove jaslice. Treći projekt je Proširena stvarnost, imat ćemo na preko 20 lokacija”, kazala je.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Komentari