(FOTO) Kad biciklisti uzmu pravdu u svoje ruke: Pogledajte što je netko napravio na cesti u Tratinskoj

Foto: Facebook/Naša Trešnjevka, naš kvart

Građani Zagreba godinama se bune protiv loše cestovne infrastrukture za biciklistički promet. Biciklističkih je staza premalo, često na prijelazima preko ceste nema spuštenih nogostupa, a nekada su staze jednostavno neadekvatno označene.

Nije rijedak slučaj niti da se terasa nekog kafića rasprostre preko cijelog nogostupa i do ceste, pa biciklisti jednostavno ne mogu proći. Policija je redovita s pisanjem kazni za nepropisnu vožnju, bez obzir na to što se i njihovi automobili nekada znaju naći parkirani na biciklističkoj stazi.

Foto: Facebook/Naša Trešnjevka, naš kvart

Netko od biciklista očito je odlučio stati na kraj ovim problemima i uzeti pravdu u svoje ruke. Tako je na tramvajskoj pruzi u Tratinskoj, uz uobičajeni natpis TRAM, BUS, TAXI, osvanuo i natpis “BAJS”, signalizirajući kako je od sada ova stara “primjerena” i za bicikliste.

Fotografije ovog remekdjela osvanule su jučer na Facebook stranici “Naša Trešnjevka, naš kvart”, a članovi su bili oduševljeni. Među njima je bilo čak i komentara kako bi neki od njih voljeli da Tratinska jednog dana pretvori u zonu isključivo za pješake, bicikliste i tramvaje.

Foto: Facebook/Naša Trešnjevka, naš kvart


Komentari