(FOTO) ‘JESMO LI MI BUDALE?’ Zagrepčani nemoćni protiv ogromnog problema: ‘Lova leži na cesti, a nitko ne reagira’

Foto: Čitateljica Zagreb.info

Parkiranje u Zagrebu, posebice ono nepropisno, čest je izvor stresa i ljutnje kod građana. Zbog muke koju muče s nepropisno parkiranim automobilima javilo nam se nekoliko ljutitih stanovnika Vrbika.

Jedna od čitateljica ogorčena je činjenicom da se u Ulici Lavoslava Ružičke automobili parkiraju na pločniku i na žutim linijama. “Tako je svaki dan, na svim zabranjenim linijama na 3. Vrbiku. Parkiraju, a ne smiju. Komunalne redare to ne zanima, nikoga u biti ne zanima”, govori ona uzdišući. Ljuta je jer ona parkiranje uredno plaća, dok drugi vozači svoje limene ljubimce nepropisno parkiraju, a nitko ih za to ne globi.

Foto: Čitateljica Zagreb.info

“Vodu nam poskupljuju, a tu gdje, kako se kaže, lova leži na cesti ne reagiraju”, kaže.

Opisala je kakve svakodnevne muke ima zbog nesavjesnih stanara Vrbika.

“Tamo gdje se izlazi na Lavoslava Ružičke, gdje je pečenjara, tamo ne možete uopće izići. Svi se naparkiraju na žute linije i ništa ne plaćaju. Jesmo li samo mi stanari baš budale? Mi koji plaćamo parking jedva izađemo van”, objašnjava.

Foto: Čitateljica Zagreb.info

Problem nepropisnog parkiranja primijetila je i na I. Vrbiku. “Tamo kod mjesne zajednice, žute su iscrtane linije i tamo svi parkiraju, naročito subotom kad je neki ples. Nikoga ništa nije briga”, zaključuje ona.

Foto: Čitateljica Zagreb.info

Još jedna čitateljica našoj se redakciji požalila na automobile parkirane u tom zagrebačkom naselju.

“Obzirom na to da zadnjih mjeseci pauk u Vrbiku ne diže automobile, a niti komunalni redari pišu kazne, automobili su parkirani posvuda… Po žuto označenim linijama, na nogostupima i mjestima označenim znakom zabranjenog parkiranja”, objasnila je dodavši da ljudi koriste izostanak gradskih službi za parkiranje gdje ne bi trebali, “te time čak onemogućavaju prolaz”.

Upit o ovom problemu poslali smo i nadležnim institucijama. “Službenici Odjela prometnog redarstva izvršili su nadzor predmetne lokacije te su za vozila parkirana ili zaustavljena suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama  ispisali obavijesti o počinjenom prekršaj. Nadzor će se nastaviti i u narednom razdoblju, sukladno ovlastima Odjela prometnog redarstva”, objasnili su.


Komentari