(FOTO) IZA NAS JE PRVI DAN PROJEKTA ILICE: Moda i modni dodaci tema su kojoj nije odoljela ni zamjenica gradonačelnika

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Od ponedjeljka do nedjelje, 19. rujna, zagrebačkim ulicama održava se Projekt Ilica: Q’ART – Sve boje Ilice kojeg je na otvorenju posjetila i zamjenica gradonačelnika, Danijela Dolenec.

I dok je prvog dana tema bila moda i modni dodaci, drugog dana organizatori su pripremili sadržaj o uređenju doma i umjetnosti knjiga.

“Ilička publika imat će mogućnost podržati lokalne obrtnike i samu umjetnost u zajednici, tijekom čega će uživati u jedinstvenom glazbenom ugođaju te sudjelovati u stvaranju novog urbanog iskustva”, ističu organizatori.

“Umjetnost i kultura vraćaju autentičnu dimenziju života na Ilici koja postaje mjesto društvenog angažmana, a zajedno s građanima postaju ključni pokretač promjena i sredstvo kojim se šalje poruka MI GRAĐANI SMO GRAD!”, ističu potom pa dodaju kako će svaki dan u tjednu biti obojan drugačijim programom, a različiti bendovi donijet će odličnu energiju u već zagrijanu atmosferu Britanskog trga.

“U ponedjeljak će nas zabavljati bend Mangroove, u utorak Mary May, srijedu će začiniti Doležal/Šestak/Levačić/Šantek Quartet, četvrtak ćemo slušati KozmoDrum, a u petak će radni dio tjedna zaključiti Uzu trio u postavi Pavle Miljenović, Hrvoje Galle i Edi Grubišić koji će predstaviti autorsku glazbu, netom snimljeni umjetnički projekt. Cijeli tjedan na Britanskom trgu gostovat će Radio 808 koji također priprema zabavan i sadržajan program za sve uzraste”, navode.

Dvorište 67 otvorit će svoja vrata za posjetitelje i od ponedjeljka do petka organizirat će vrhunsku zabavu pod nazivom PoP Art – qARTist. U dvorište 73 provirite u petak jer će vas ovdje, u Čudnovatom vuglecu dočekati glazbeni program i različite izložbe, zaključili su.

Pogledajte kako je prošao prvi dan:

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Komentari