(FOTO) Istražili smo: 8 najljepših zagrebačkih terasa u dubokom hladu

Facebook/Art caffe Jutro

Zagrebačka ugostiteljska scena ima i svoju kreativnu stranu.

Zagreb vrvi kafićima, no na prvi pogled, svi su oni nekako isti. Iste sterilne terase, moderni stolci i elegantni stolovi, svi ti silni lokali ne ističu se u masi. Međutim, zagrebačka ugostiteljska scena ima i svoju kreativnu stranu, stoga smo odlučili istražiti gdje se kriju najljepše i originalne zagrebačke terase.

Melin (Kožarska 19)

O legendarnom Melinu u Tkalčićevoj ne treba puno pisati. Njihova terasa jedna je od najživljih tijekom ljetnih večeri, a pivo i Melin su vrhunski spoj. Jednostavno se opustite i uživajte u jedinstvenoj atmosferi ovog kultnog lokala.

Bacchus (Trg kralja Tomislava 16)

Ovaj Jazz bar ima stvarno genijalnu terasu s mediteranskim ugođajem, skrivenu od pogleda i dovoljno hladnu da postane mjesto opuštanja i bijega od užarenih gradskih ulica. Šareni stolci i vrt prepun zelenila teleportirat će vas na obalu Jadrana.

bacchus-e1499854493742
TripAdvisor

Velvet (Dežmanova 9)

U Dežmanovoj 9 smješten je caffe bar Velvet. Miris dobrih kava, svježih tostova, kao i sezonskih kolača privlače mnoge goste, pa zašto ne bi i vas. Ugodan ambijent kafića kao i prozračna terasa omeđena zelenilom razlog zbog kojih je jedno od mjesta u gradu na kojima se preporuča popiti kava.

Facebook/Caffe bar Velvet
Facebook/Caffe bar Velvet

A most unusual Garden

Najljepše osmišljeni lokal u Zagrebu – “A most unusual garden” – čije ime u potpunosti opravdava izgled i atmosferu. Naime, kafić je uređen kao jedinstveno i očaravajuće dvorište, neprimjetni, čarobni vrt u koji kada sjednete, poželite nikad ne napustiti ga. Terasa kafića jednim je dijelom prekrivena vinovom lozom, a prošle je godine i proširena. Hlad je zagarantiran, kao i opuštajuća atmosfera.

Swanky (kafić od hostela Swanky)

U Ilici 50 posjetite kafić Swanky kod istoimenog hotela. Osim što je riječ o hostelu u ovom objektu možete uživati na terasi izrađenoj od prirodnih materijala, drva i kamena.

Facebook/Swanky Mint
Facebook/Swanky Mint

La Štruk (Skalinska)

La Štruk je prvi i jedini restoran koji poslužuje isključivo štrukle, stoga ne čudi da je vrlo brzo postao jedno od omiljenih  odredišta turistma koji žele upoznati Zagreb kroz okuse. U La Štruku također možete popiti svoje omiljeno piće te se opustiti na jednoj od najljepših zagrebačkih terasa.

Facebook
Facebook

Caffe U Dvorištu (Žerjavićeva)

Ako volite dobru kavu, terasa ovog kafića kao stvorena je za vas. U ovom lokalu pripremi kave pridaju posebnu pažnju, a njihova terasa toliko je jednostavna i šarmantna da ćete poželjeti naručiti i drugu šalicu kave.

Facebook
Facebook

Art caffe Jutro

Ubrzo nakon otvaranja ovaj art caffe se upisao na popis omiljenih zagrebačkih lokacija sa svojom netipičnom ponudom zdravih doručaka, prirodnih sokova, zanimljivih čajeva te širokom plaetom programa. Nedavno se preselio iz Tesline u Vlašku, a na novoj adresi njihova terasa još više privlači znatiželjnike. Ogromna doza kreativnosti kojom ovo mjesto odiše, lansirala je Art caffe Jutro u sam vrh najoriginalnijih zagrebačkih kafića.

20621218_1585353354869160_3391361220259377483_n


Komentari