(FOTO I VIDEO) PROJEKT ILICA OKUPIO GRAĐANE U SRCU ZAGREBA: Zaplešite, zaigrajte i popijte štogod!

Zagrebačka Ilica okupila je građane u srcu samog Zagreba u sklopu projekta Ilica: Q’Art, javlja Otvoreno.hr.

Tako je na Ilici danas moguće popiti kavu, kupiti kobasice i ostale domaće proizvode, a možete zaigrati i igre, pogledati kazališne predstave i zaplesati. Na ovom velikom buvljaku svi su dobrodošli, a cestovni promet ulicom trenutno je zatvoren.

Umjetnost za umjetnost ključna je poruka ovogodišnjeg projekta, što potvrđuju i izložene cipelice. Riječ je o izložbi Gavellinih kostima, a Gavella je i glavni partner. U fotogaleriji u nastavku možete pogledati dašak atmosfere.

Projekt u Ilici započinje 2000. godine, kada se na inicijativu Aleksandra Battiste Ilića pokreće projekt Community Art i udruga Community Art / Umjetnost zajednice, koja je svoje sjedište i aktivnosti imala na adresi Ilica 89 u Zagrebu, u nekadašnjoj dvorišnoj zgradi bivšeg obrta za šivanje, napuštenog početkom 90-tih godina 20. stoljeća.

Aktivnosti projekta obuhvaćale su različite kulturno umjetničke intervencije i prakse koje su proizvodile društveno angažirane oblike umjetnosti u zajednici. Projekt Ilica: Q’ART bavi se transformacijom napuštenih javnih prostora u samom srcu Zagreba, u Ilici.

 


Komentari