(FOTO) GUŽVE SU NEIZBJEŽNE: Rekonstruiraju se toplovodi, saniraju prometnice, a Zagreb postaje veliko gradilište

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Zagreb se ovog proljeća pretvorio u veliko gradilište, a sudeći prema broju prometnica, toplovodnih mreža koje se uređuju, kao i radova na sanaciji od potresa, ništa drugačije neće biti ni tijekom ljeta.

Za sav promet tako su zatvorene ključne prometnice iznad središta grada, a to su ulica Tuškanac na dijelu od Slavujevca do Jurjevske i to zbog rekonstrukcije ceste, a trajati će sve do 15. srpnja. Također, na Tuškancu će se obavljati i radovi na vodoopskrbnom sustavu koji će potrajati do 1. listopada.

Foto: Cropix

Zbog radova na otklanjaju posljedica potresa zatvorena je Kvaternikova ulica kod kućnog broja 167 i to do 2. lipnja. Također, Petračićeva ulica zatvorena je zbog rekonstrukcije na djelu od Magazinske do Ulice Andrije Žaje, a tako će biti sve do 4. srpnja.

Do 12. svibnja otežano će biti voziti se središtem grada, a naročito križanjem Medulićeve i Andrije Kačića Miošića. Na tom križanju postavlja se zaštitna ograda zbog sanacije objekta oštećenog u potresu.

Nadalje, do 17. svibnja Horvaćanska cesta, zbog radova na prijekopu, djelomično je zatvorena i to od kružnog toka u Ulici Tina Ujevića pa do odvojka Selske ceste. Veselo će biti stanovnicima Jaruna i okolnih kvartova jer će se sjeverna traka Horvaćanske zatvoriti na dijelu od Ulice braće Domany do Prosenikove ulice i to zbog rekonstrukcije toplovodne mreže. Promet će se odvijati po preostalom slobodnom dijelu ceste, a radovi će potrajati do 1. kolovoza.

Foto: Facebook

Također, prema posebnoj regulaciji vozi se i Ulicom Antuna Šoljana u Španskom zbog nedavnog propadanja nogostupa uslijed izgradnje stambene zgrade.

Foto: Zagrebački holding

Prema posebnoj prometnoj regulaciji vozi se također po Držićevoj između Autobusnog kolodovora i Vukovarske ulice i to zbog rekonstrukcije ceste, a tako će biti do 9. lipnja. U neposrednoj blizini Vukovarske otvorit će se još jedno gradilište, točnije na tramvajskoj pruzi između Miramarske i Plitivčke ulice gdje će ZET mijenjati kolosijek.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

U tijeku je i rekonstrukcija vrelovoda u Vatikanskoj ulici, između zapadnog i istočnog križanja s Ulicom Sv. Mateja, a posebna regulacija vrijedit će do 9. lipnja.

Foto: Zagreb.info

U Novom Zagrebu radovi se već neko vrijeme odvijaju na nadvožnjaku na Aveniji Većeslava Holjevca kod Ranžirnog kolodvora. Radovi će trajati do 21. svibnja.


Komentari