(FOTO) GRAĐANI U STRAHU! ‘Uvijek postoji bojazan da netko ne izleti! Da ne spominjem pametnjakoviće što prolaze kroz crveno…’

Na društvenoj mreži osvanula je fotografija nepreglednog pješačkog prijelaza u Dubravi, kod Jadran filma.

Kako se vidi po fotografiji nepregledno grmlje zaklanja pogled na pješake, a građani Dubrave upozoravaju kako opasnost predstavljaju i nesavjesni vozači koji, usprkos semaforu, prolaze kroz crveno. Dodaju i kako se pješak ne vidi iz automobila dok ne stane na sam pješački.

“Iza ovog grmlja je vjerovali ili ne semafor, koji je kriminalno lose izreguliran. Djeca prolaze, kreteni idu na crveno( upravo 2 prosla dok sam bila na semaforu s 2 djece). Plus se od grmlja nista ne vidi . Ima li sanse izregulirat nekako? Moze li se tagirat netko tko je zaduzen za nas kvart”, stoji u objavi.

foto:Facebook

I dok neki smatraju kako je problem u nesavjesnim vozačima, većina je ipak skrenula pažnju na to kako se nepregledno grmlje mora urediti kako bi pješaci bili vidljivi, čime bi se povećala sigurnostu prometu.

“Javite Banditosu i on bu napravil i semafor i fontanu da uljepša raskršće”, našalio se jedan sugrađanin.

“Pojedinci za volanom u najmanju ruku idioti…. Nepregledno je totalno ako si pješak radi ovog zelenila, samo se treba skratiti… moraš doslovno zakoračiti na zebru da bi vidio ako netko slučajno prolazi na crveno, što ne bi bilo prvi put…a da ne spominjem pametnjakoviće što prolaze ravno preko trake za skretanje lijevo…. pa se ubaci tek na idućem semaforu od Gardena…”

“Baš je to grmlje nezgodno. Ne prolazim tuda često, ali bez obzira na semafor nelagodno je jer ne vidiš pješake…uvijek postoji neka bojazan da netko ne izleti iznenada iz grma. A vožnju prek crvenog i preticanje po traci za skretanje neću komentirati jer bi se frajeri mogli osjetiti prozvani, a bojim se da bi mogla biti i prosta”.

Poslali smo upit Odjelu za komunalne poslove i uređenje Grada Zagreba, Odsjeku za uređenje Grada kako bi se ovaj problem što prije riješio, te ćemo odgovor objaviti po primitku.

Komentari