(FOTO) Festival svjetla pretvorio Zagreb u magičnu proljetnu priču: Evo što propuštate

Ni uporna kiša koja nije prestajala padati tijekom subote nije zaustavila posjetitelje ovog festivala.

Kulturno-umjetnički projekt Festival svjetla Zagreb 2018. godine od 15. do 18. ožujka održava se na 19 lokacija zagrebačke povijesne gradske jezgre s atraktivnim audiovizualnim instalacijama i projekcijama. Tako je na par dana ovaj grad postao idilični utopijski grad. Mogli bismo slobodno reći da šećemo kroz bajku. Šetnice i pročelja zgrada, koja su osvijetljena tako da vas primorava da samo uživate u pogledu, oduzimaju dah.

Mnogobrojne Zagrepčane i goste glavnog grada Hrvatske oduševio je spoj glazbe, svjetla i pokreta. Kako i ne bi kada se na četiri dana, grad pretvorio u slikarsko platno u kojemu umjetnički dojam zapanjuje. Ako i niste naviknuti šetanjem gradom, ovo će vas natjerati.
Ni uporna kiša koja nije prestajala padati tijekom subote nije zaustavila posjetitelje ovog festivala. U povijesnoj jezgri hrvatske metropole, uz podršku Grada Zagreba, a u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, još samo u nedjelju imate prilike uživati u prekrasnim projekcijama. Tema festivala je proljeće koje simbolizira buđenje, rast i renesansu. Zagreb je četverodnevnim festivalom stao uz bok drugim svjetskim gradovima, poput Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, St. Petersburga ili Berlina.

 

Lokacije na kojima se održava festival u povijesnoj gradskoj jezgri: u tunelu Grič, Art parku, Tomićevoj ulici, kuli Lotrščak, kod spomenika A.G. Matošu, Vranicanijevoj poljani, parku Grič, platou Gradec, u atriju i Galeriji Klovićevi dvori, Jezuitskom trgu, Opatičkoj ulici, Hrvatskom institutu za povijest, velikom dvorištu i sjevernom dvorištu Muzeja grada Zagreba, Vrazovom šetalištu, dječjem igralištu na Dubravkinom putu, ljetnoj pozornici Tuškanac i na Tuškancu.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Autor: A.P.

 

 


Komentari