(FOTO) Evo kako su Špančani zajedničkim snagama donijeli božićni duh u svoj kvart

Ove godine u Zagrebu je planiram Advent po kvartovima, s ciljem da se smanje gužve u centru grada, ali i da vrijeme provedemo s onima koji su nam najbliže. Ugositeljski obrti su pod ključem do 21. prosinca, slijedom strožih mjera, no to nije omelo božićni duh kod Zagrepčana.

Tako se u glavnom gradu na gotovo svakom kutku itekako osjeti duh blagdana kojeg krase lampice i borovi. Među njima je i kvart Špansko, kojeg su mještani zajedničkim snagama uređivali danima. Iako je “Kvartovski advent” službeno otkazan, Špančane to nije omelo da njihov kvart zasvijetli u punom sjaju.

Izvor: Facebook
Izvor: Facebook

Kako su u uređenju kvarta sudjelovali svi Špančani dobre volje, ovdje je uistinu zavladala unikatna Božićna priča u kojoj uživaju i mali i veliki. Svatko od njih imao je prilike ostaviti svoju kuglicu na boru, čime je on postao drvce svih Špančana.

Izvor: Facebook

Na Trgu Ivana Kukuljevića, Špančani su i uoči prvog dana Adventa zapalili 19 baklji u obliku slova Š, te u isto vrijeme zapalili i zvončiće zajedno sa uličnom rasvjetom koji su stvorili jednu, neopisivu toplinu. Događaj se odvio pod epidemiološkim mjerama.

Komentari