(FOTO) DIRLJIV PRIZOR! Pred Petrovu došle majke koje su s bebama nakon snažnog potresa istrčale iz bolnice

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Današnji datum Zagrepčani će dugo pamtiti. Prije točno godinu dana, 22. ožujka u 6.24 sati mještane metropole je probudio snažan potres magnitude 5.5 prema Richterovoj ljestvici.

Tog dana Hrvatska je bila i u najstrožem lockodwnu ikad, a preplašeni i šokirani Zagrepčani preplavili su ulice grada ne bi li sačuvali živu glavu. O jačini potresa svjedoči i činjenica da se osjetio u Slavoniji, te susjednoj Bosni i Hercegovini. Nažalost, ova nepogoda odnijela je i jedan mladi život. Urušavanjem dijela zgrade u Đurđićevoj zbog teških ozljeda preminula je 15-godišnja djevojčica.

Brojni su građani ostali i bez domova, a jedan prizor posebno je dirnuo cijelu Hrvatsku. Zbog velikih oštećenja, tog dana su hrabre majke zajedno s medicinskim osobljem istrčale s novorođenim bebama ispred Petrove bolnice u kojoj su se nalazile.

Na hladnoći, majke, doktori i sestre umirivali su one najmlađe, a ubrzo su u pomoć stigli i Bad Blue Boysi.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Točno godinu dana nakon ovog nemilog događaja, majke i njihove bebe došle su pred Petrovu. Prizor je to koji nam svima ulijeva nadu u bolje sutra, a zaista je lijepo vidjeti kako njihovi bebe rastu, zdrave  i s osmijehom na licu.

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Komentari