(FOTO) DAN NAKON KRVAVOG POHODA: ‘Nismo znali jel’ da bježimo ili se samo pravimo mrtvi tamo na terasi’

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

O divljačkom sukobu u Dubravi u utorak navečer ne prestaje se pričati, a oko 400 je navijača iza sebe ostavilo porazbijano staklo, izgorene baklje, krvave palice i strah u kostima tamošnjih stanara. Uništena su tri auta, kao i pet terasa kafića.

Kako zagrebačka Dubrava izgleda na dan utakmice na Maksimiru, koju mnogi poljski navijači neće gledati jer su smjesta deportirani, možete pogledati u nastavku, a prizori su to koji su zaprepastili mnoge:

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zagrepčani koji su se našli u blizini nisu mogli vjerovati što se događa, pobjegli su brže bolje u svoje stanove ili pak automobile, samo kako bi spasili živu glavu od bijesne rulje naoružane palicama, drškama sjekira, sprejevima i upaljačima, razbijenim čašama i buktajućim bakljama.

Neki su se našli na terasama kafića, na večernjem druženju s prijateljima iz kvarta, kad ih je odjednom prekinula masa, ili bolje rečeno horda navijača, prilazeći im s leđa. Dobrim dijelom zamaskirani, razjareni su poljski navijači bili spremni na bilo što.

Jasno su to pokazali vikom i bukom, ali i svim aksesoarom kojeg su imali uz sebe: “Sjedili smo na cugi i odjednom je situacija postala kao u nekom filmu, znate ono kad je sunce i samo se sve zacrni? E tako je to sinoć izgledalo. Nismo znali jel’ da snimamo, da ne snimamo, da bježimo ili se samo pravimo mrtvi tamo na terasi, ma strašno, ovo ne želim ponoviti”, kaže nam jedan čitatelj kojem je cuga nakon posla prisjela.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Neki su zahuktalu situaciju pratili s balkona i terasa, ili pak s prozora svojih stanova, a iako su bili na sigurnoj udaljenosti, nije im bilo svejedno zbog svega što se događa na ulici. Kruži priča kako čak ni policajci nisu izlazili iz službenih automobila, no iz zagrebačke policije javljaju kako bi bez njihove intervencije sukob bio još strašniji, i s tko zna kakvim posljedicama.

“To je bila strahota, ljudi moji dragi, pa to kad je počelo, izgledalo je kao da nikad neće završiti. Dobro da nije nitko stradao, ja sam mislila da bu me herz strefil samo dok sam to gledala, ne ponovilo se”, kaže nam jedna gospođa koja je još uvijek potresena zbog sinoćnjeg incidenta na istoku grada.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Službena izjava policije

Jučer, 3. kolovoza oko 21.30 sati na području Dubrave, na parkiralištu trgovine u Dankovečkoj ulici, došlo je do tučnjave između navijačkih skupina gostujućeg i domaćeg kluba. Na samom mjestu događaja, radi odbijanja izravnog napada na policijske službenike i sprečavanja daljnjeg napada 400-tinjak navijača, policijski službenici su uporabili sredstava prisile-tjelesne snage i palice prema većem broju osoba kojom prilikom nije bilo ozlijeđenih.

U daljnjem tijeku postupanja vrlo brzo je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira uz prisutnost svih raspoloživih snaga Policijske uprave zagrebačke s ciljem sprječavanja eventualno novih sukoba i održavanja povoljnog stanja. Nadalje, utvrđeno je da je u ranije opisanom sukobu sudjelovalo oko 300 navijača domaćeg kluba te stotinjak navijača gostujućeg kluba.

Prema dosad prikupljenim informacijama, od posljedica sukoba nije bilo ozlijeđenih osoba, međutim oštećeno je pet ugostiteljskih objekata te su oštećena tri parkirana vozila. Radi se o četiri ugostiteljska objekta u Dankovečkoj ulici, jednom u Ulici Dubrava te dva osobna automobila marke VW Golf oboje zagrebačkih registarskih oznaka vlasništvo 49-godišnjaka i 54-godišnjaka te Audi A4 njemačkih nacionalnih registarskih oznaka vlasništvo 26-godišnjaka.

Pod pratnjom policije gostujući navijači su napustili područje Republike Hrvatske dok se kriminalističko istraživanje nastavlja, priopćili su tijekom srijede ujutro iz Policijske uprave zagrebačke.

Komentari