(FOTO) ‘DALIBOR JE STRAŠNU ZMIJU STAVIO OKO VRATA’ Susjedi na Zelenom dolu digli uzbunu, a onda je uslijedio neočekivani epilog!

Ilustracija (Foto: Guliver)

Prilikom posjete susjedima, jedna je umirovljenica ugledala zmiju. Na sreću, radilo se u lažnoj uzbuni, ali stanarima Zelenog dola nije bilo svejedno. Na teren su ubrzo izašli volonteri iz Azila Dumovec te su otkrili što se točno dogodilo.

“Jedna je umirovljenica posjetila svoju prijateljicu, a pri odlasku kući susjedima je spomenula da je vidjela zmiju. Susjed je odmah uzbunio sina vlasnice, a on nas. Na kraju velike intervencije izašli smo kao pobjednici! Naš Dalibor strašnu je zmiju stavio oko vrata. Posrijedi je bila gumena čegrtuša! Sin umirovljenice koji je dojurio pomoći nam u intervenciji, ni igračku više nije želio vidjeti. Unatoč velikom nesporazumu sretan je što je sve ovako završilo”, napisali su iz Dumovca.

Tko stoji iza šale, ostala je nepoznanica.

Lažna zmija (Foto: Azil Dumovec)

Ipak, dobro je znati da zmije u Zagrebu nisu novost. Čak šest vrsta živi u metropoli. Neotrovne vrste su bjelouška, smukulja, ribarica i bjelica, a otrovne su riđovka i poskok.

“Poskok je rasprostranjen u podsljemenskoj zoni, najviše ih ima u napuštenim kamenolomima te na kamenim i vegetacijom obraslim južnim padinama Medvednice. Budući da je riječ o mirnoj i tromoj vrsti, prilično se često susreće, ali njegovi su ugrizi ljudi uistinu rijetki. Ako uočimo poskoka, ne smijemo ga uznemiravati. Uznemiravanjem životinje ona se može osjetiti ugroženo te se odlučiti na ugriz. Dakle, ako se životinju ne dira, nema razloga za brigu”, otkrio nam je u jednom intervjuu ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba Damir Skok.


Komentari