(FOTO) Čeka se u redovima: Sezonska sniženja namamila Zagrepčane u trgovačke centre

Foto: Ana Korenić

Prije nešto manje od mjesec dana su počela sezonska sniženja diljem Hrvatske, a trajat će sve do sredine veljače.

Sniženja se odvijaju u tri kruga. Do polovice siječnja trgovine su većinom artikle snizile  između 20 i 30 posto, a sada su cijene pale i do 40 posto. Pred kraj veljače cijene će se sniziti i do 70 posto.

Mnogi u sezonskim sniženjima vide idealnu priliku za obnovu garderobe, pa se upravo navedeno najviše i prodaje. Slijedom pandemije, uvelike se povećala internetska prodaja, čak za 15 posto, no svakako trebate biti oprezni prilikom online kupnje.

Ako planirate kupovati u trgovačkim centrima, imajte na umu da ćete zbog epidemioloških mjera određeno vrijeme provesti čekajući u redu. Naime, zbog određenog broja dopuštenih kupaca unutar prostora trgovine, čeka se i do 15 minuta u nekim trgovinama kao što su Stradivarius, Zara i Bershka.

Naša novinarka uputila se u City Center One East, a već prilikom putovanja do trgovačkog centra tijekom popodneva zatekla je veliku gužvu na cesti. Naime, upravo je vikend mnogima idealna prilika zbog slobodnog vremena, da se opskrbe namirnicama, a i priušte si nešto lijepo. U blizini samog ulaza centra, nalazi se trgovina Stradivarius, a gotovo je nemoguće ne primijetiti dugačak red u kojem žene strpljivo čekaju da si nešto odaberu. Mjere se usprkos gužvi, većinom poštuju, a maske nose svi.

Iako se Zagrepčani shopinga ne odriču, poštivanje mjera uistinu je pohvalno, a sudeći po sve po policama dućana, druga polovina siječnja vrhunac je sniženja kada će se i većina uputiti u ozbiljniju kupovinu. Stoga se naoružajte strpljenjem, ako ste planirali u trgovački centar.

Foto: Ana Korenić
Foto: Ana Korenić

 


Komentari