(FOTO) BROJNI POLITIČARI U KOLONI! Velik odaziv na Povorku ponosa, stigla i poznata lica u znak podrške

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Tisuće građana okupilo se na Roosveltovom trgu tijekom popodneva gdje je započela 20. Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i duginih obitelji Zagreb Pridea koja se održava uz geslo “Prajd zauvijek”.

Dugine boje preplavile su centar Zagreba, a istaknuli su se i zanimljivi transparenti poput “I see gay people”, “Sloboda rodu”, “I pederi su radnici”, “Ljubav ne pita što je ispod haljine/hlača”. Svi sudionici Povorke morali su imati covid putovnicu, a mjere nisu zaobišle ni gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je koračao cijelo vrijeme u koloni.

“Napredovali smo. Ovo je prvi put da gradonačelnik dolazi na Pride. Bio sam prvo kao građanin, pa kao zastupnik, i evo sad kao gradonačelnik. Želimo kao nova vlast pokazati da nitko ne smije biti diskriminiran na bilo kojoj osnovi”, izjavio je Tomašević i dodao prostora za napredak ima.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

“Mislim da u tom smislu vidi se iz nekih izjava političara ovih dana da itekako još postoji prostor za napredak da bi se nekako približili vrijednostima gdje je doista svaki građanin jednak bez obzira na seksualnu orijentaciju”, istaknuo je gradonačelnik.

Povorci su se pridružili i predsjednik SDP-a Peđa Grbin, Rada Borić iz Nove ljevice koja je izjavila kako se sjeća svog prvog Pridea, a oboje su se služili kako smo napredovali kao društvo u proteklih 20 godina.  LGBTIQ zajednicu podržali su i SDP-ovac Domagoj Hajduković, potpredsjednik Vlade Boris Milošević te Sandra Benčić iz Možemo!. Stigao je i  predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Uskoro kreće zabavni program koji će trajati od 18 do 20 sati na Ribnjaku, a  nastupaju House of Flamingo, Senidah, Željka Ru. i Tajga&Tundra.


Komentari