(FOTO) ‘Bila je gužva od jutra do podneva!’ Zagrepčani pohrili na Sljeme, ulaznice se prodaju kao lude

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Otvaranje skijaške sezone na Sljemenu, 19. siječnja Zagrepčane je namamilo na uživanje u zimskim radostima. Tome je dodatno doprinijelo i sunce, stoga ne čudi da su redovi pred blagajnom bili dugi oko 500 metara i čak devet sati prije otvorenja skijališta. Već do 11 sati prodano je više od 80 posto karata. Naime, zbog epidemioloških mjera, dnevni maksimum je 1000 karata.

Voditelj sljemenskih sjedežnica Bojan Dimović za Večernji je potvrdio da smo ovakve prizore viđali i vikendom.

Bila je gužva od jutra do podneva. Kako smo ograničeni brojem od 1000 skijaša dnevno, svi su htjeli što prije kupiti kartu. No, tijekom dana su se raspršili po stazama pa se moglo malo lakše disati “, rekao je Dimović.

Svima koji se žele okušati u skijanju, Dimović savjetuje da to učine preko tjedna jer bi u subotu ili nedjelju redovi mogli biti kilometarski. Dodatan razlog zašto se stvaraju gužve jest činjenica da nema noćnog skijanja ovaj tjedan.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

“Prvi put sam ove sezone na Sljemenu. Nije se predugo čekalo u redu za kupnju karata, a ni na sjedežnici. Što se tiče mjera ljudi su ih se pridržavali, a ako i nisu postojali su zaštitari koji su upozoravali na mjere”, rekao nam je jedan od rekreativaca.

“Potrebna mi je bila neka sportska aktivnost. Sljeme je odlično jer je blizu grada i super je otići kad imam vremena. Mislim da ću se vratiti još jer sam se zabavila i izašla malo iz rutine“, kazala nam je Zagrepčanka.


Komentari