(FOTO) ‘ANĐELE MALENI, SADA SPAVAJ MIRNO’ Zagrepčani za preminulu djevojčicu zapalili svijeće na prozorima

Foto: Pixsell/Kolaž

Hrvatsku je potresla vijest o preminuloj dvoipolgodišnjoj djevojčici iz Nove Gradiške koja je u bolnicu u Klaićevoj došla s teškim ozljedama glave. Liječnici su se borili za njezin život, ali nije izdržala. Građani su već ranije ispred bolnice palili lampione i nosili plišane medvjediće. Počeli su i na svoje prozore postavljati svijeće za preminulu djevojčicu, ali i za svu djecu žrtve nasilja.

To je odgovor na poziv inicijative “Zagreb te zove”, koja je u ponedjeljak pozvala građane da na taj način pozovu političare da preuzmu odgovornost i poduzmu važne korake kako bi se izbjegle ovakve tragedije.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Podsjećaju kako je dvoipolgodišnja djevojčica bila pod nadzorom sustava pod kojim je bio i otac na Pagu koji je bacio svoje četvero djece s balkona, a isto tako i majka iz Pule koje je ubila trogodišnjeg sina.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Iz inicijative postavljaju pitanje zašto je ta djevojčica iz udomiteljske obitelji vraćena rizičnim roditeljima. Pitaju zašto nije provedeno vještačenje roditelja i zašto se dozvolilo da i druga djeca žive u tako rizičnim uvjetima.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Podsjetimo, djevojčica koja je primljena u Klaićevu bolnicu preminula je u nedjelju. Ozljede su bile teške, a bilo ih je po glavi i cijelom tijelu. Roditelji djevojčice su u istražnom zatvoru, a djelomično su priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta.

Komentari