(FOTO) ALARMANTNI PRIZOR U TRNOVČICI: Hrpa glomaznog otpada ispred reciklažnog dvorišta! Gdje je zapelo?

Reciklažno dvorište u Trnovčici (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Jedna od gorućih zagrebačkih tema definitivno je otpad, a početak ovog tjedna obilježili su nimalo lijepi prizori iz Trnovčice.

Velika količina glomaznog otpada ispred reciklažnog dvorišta bio je povod da se javimo podružnici Čistoća s upitom što se događa i gdje građani iz naselja Trnovčice mogu odložiti svoj otpad.

Reciklažno dvorište u Trnovčici (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Podsjetimo, Holding je sredinom veljače izvijestio da građani mogu naručiti kamion Čistoće ispred kućnog praga. Riječ je o javnoj usluzi bez javne naknade koju Zagrepčani mogu podnijeti putem obrasca najkasnije do 15. studenog. Pored toga, glomazni otpad može se predati, po dobro staroj navici, u reciklažna dvorišta.

Sudeći po fotografijama, očigledno je negdje zapelo u Trnovčici, a odgovor iz Čistoće objavit ćemo čim ga dobijemo. O problemu glomaznog otpada gradonačelnik Tomislav Tomašević je govorio u RTL Direktu prije 10-ak dana.

“Priče o tome da će grad biti Napulj, da će otpad biti na ulicama, gdje su ljudi koji su to govorili? Imamo skladište koje je u vlasništvu grada, koje je otvoreno nakon 17 godina što je bilo izgrađeno, riješili smo dozvole, nabavili drobilice, rade, a prije toga se glomazni otpad odvajao na platou u Jakuševcu, nakon toga se drobi, kao što bi se drobio da to radi privatno poduzeće. Ovako nastaje 40 milijuna kuna uštede. Sve što smo rekli da ćemo napravit, unatoč pritiscima, smo napravili”, izjavio je gradonačelnik.

Reciklažno dvorište u Trnovčici (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)


Komentari