FASADE NA ULICAMA U SREDIŠTU ZAGREBA Marulićev trg i Petrinjska samo su neke od lokacija gdje sporost obnove prijeti glavama pješaka

Fasada na ulicama Petrinjske (Foto: Igor Plancic / Facebook)

Građani na Facebooku dijele slike iz centra Zagreba gdje na cestu padaju komadi fasade i tako prijete prolaznicima i parkiranim automobilima.

U vrlo aktivnoj grupi Potres u Zagrebu – svi mi u centru, stanovnici središta Zagreba upozoravaju svoje sugrađane na oprez prilikom hodanja njihovim ulicama jer s visine prijete padajući komadi fasade. Osim jasno, sporost obnove, krivnju za fasadu na ulicama grada snosi kombinacija jakog vjetra koji puše već treći dan i kiše koja je padala početkom tjedna.

Fasada na ulicama Petrinjske, foto: Igor Plancic / Facebook Potres u Zagrebu – svi mi u centru

Tako je jedan od korisnika grupe objavio sliku s prozora s pogledom na Petrinjsku ulicu gdje se odlomio komad fasade i pao na pločnik ispred stambene zgrade nasuprot njegove.

Fasada na ulicama Marulićevog trg, foto: Ivanka Ban / Facebook Potres u Zagrebu – svi mi u centru

Druga korisnica objavila je sliku odlomljenih većih komada fasade koji su pali na pješački vrlo prometni Marulićev trg. Jasno, za tu situaciju građani ne mogu kriviti vremenske uvjete već sporost obnove i zamršene konzervatorske i političke igre.

Fasada na ulici u centru Zagreba, foto: Facebook / Potres u Zagrebu – svi mi u centru

Podsjećaju također i na sredstva iz Fonda solidarnosti koja se ne mogu koristiti u slučaju obnove privatnih stambenih zgrada već za građevine javne namjene, dok su stanari centra grada prepušteni samima sebi i slozi zajedno sa ostalim susjedima.


Komentari