NEUHVATLJIVI FANTOM Trešnjevčani organizirali noćne straže: ‘Oko ponoći me probudila svjetlost, cijela spavaća soba bila je osvijetljena’

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/Ilustracija

Čim se počne mračiti, stanovnike Trešnjevke, a posebno one sa stanovima u prizemlju ili pak stanovnicima kuća, obuzimaju strah i nemir. Razlog tomu je misteriozni voajer koji pohodi naselja Ljubljanica, Pongračevo i Ciglenica, noću upada u dvorišta, zaviruje kroz prozore, promatra ljude i potajice ih snima mobitelom.

Policija za njim traga već neko vrijeme, a traže ga i udruženi građani okupljeni u kvartovskoj Facebook stranici, a u komentarima se moglo saznati da je harao u četvrti prije dvije godine te da se vratio.

Kontaktirali smo policiju kako bismo provjerili navode o fantomu s Trešnjevke, a kako se čini, radi se o ‘policijskom znalcu.’

“Utvrđeno da je od 1. siječnja do 10. ožujka 2022. godine pružena jedna intervencija, a u svezi dojave da se na području Razvorska ulice osoba na biciklu sumnjivo ponaša ( gleda kroz prozore, penje se po ogradama i dr.), dok prilikom postupanja policijskih službenika nije utvrđeno kazneno djelo ili prekršaj, te isto tako nije zatečena osoba vezana za dojavu”, javila nam je policija.

Usprkos tome što je policija reagirala na prijavu, nije podnesena niti prijava, a niti utvrđeno počinjenje prekršaja ili kaznenog djela.

No, navode u policiji kako su tijekom 2020. godine zaprimljene ukupno tri dojave u svezi uočavanja muške osobe na biciklu koja se čudno ponaša te prilikom policijskog postupanja također nije utvrđeno kazneno djelo kao niti prekršaj, dok napominjemo kako niti u jednom slučaju nije zatečena spomenuta osoba iz dojave.

Susjedi u drami, a on i dalje ‘viri’

Prije dva tjedna na udaru ‘fantoma bila je Žutnička, mirna ulica na granici Pongračevog i Ciglenice. Nepozvani gost ponovno se šuljao dvorištima nekoliko kuća pa su susjedi tijekom jednog od proteklih vikenda održali krizni sastanak te odlučili postaviti straže u slučaju da se ponovno pojavi.

“Kada je prije desetak dana moja djevojka primijetila da je, negdje oko 21 sat, netko snima kroz prozor našeg prizemnog stana, isprva mi je to bilo smiješno. Rekao sam joj da ima obožavatelja,” kaže Sven, jedan od susjeda iz Žutničke. Prije nekoliko tjedana pak imao je bliski susret s fantomom.

“Legao sam oko 23 sata jer sam morao ustati rano radi posla. Bilo je deset minuta do ponoći kad me probudila svjetlost. Cijela spavaća soba bila je osvijetljena, kao farovima automobila. Ovo je miran kvart, a s dvorišne strane nema ceste odakle bi automobilska svjetlost mogla dopirati.

Svi koji su ga vidjeli opisuju ga kao mlađeg muškarca između 20 i 30 godina, visine oko 175 centimetara, slabije tjelesne građe, ali u dobroj tjelesnoj formi. U svojim pohodima nosi crnu odjeću, a katkad na glavi ima crnu kapuljaču. Kvartom se kreće na biciklu što mu omogućava brz i neometan bijeg.

Policija će nastaviti patrolirati

Iz policije javljaju kako će i dalje nadzirati spomenuto područje Trešnjevke, kako bi ‘fantomu’ stali na kraj. 

“Policijski službenici će i nadalje tijekom službe pojačano obilaziti postajno područje s ciljem utvrđivanja identiteta predmetne osobe, kao i prikupljati korisna saznanja, dok se građani upućuju da svaki sumnjiv događaj prijave policiji na broj telefona 01/365-6666 ili na 192″, javili su nam iz policije.


Komentari