EPILOG KVARTOVSKE IDEJE Ništa od javnog voćnjaka na Jarunu: ‘Grad nas je odbio, ali ne odustajemo!’

Jabuke (Foto: Pixabay)

U Zagrebu je na jesen, da je sve išlo kako su i zamislili trebao dobiti prvi javni voćnjak i to na Jarunu, na livadi između ulica Vlade Ranogajca i Bernarda Vukasa. No, kako su nam potvrdili iz inicijative Voćnjak za Jarun – grad ih je odbio.

Nacrt voćnjaka, foto: Inicijativa voćnjak za Jarun
“Gradski ured je odgovorio negativno na dopis Vijeća gradske četvrti u kojem su tražili od ureda da se izjasne o našem prijedlogu. No, mi nećemo odustati, nego ćemo pokušati ići zaobilazno”, najavila je Vesna Janković iz inicijative. Kaže da je grad u dopisu naveo da predlože neke alternativne lokacije.
“Konkretno, Gradski ured je od nas tražio da im predložimo zamjenske lokacije za koje će oni napraviti dubinsku provjeru vlasničkih odnosa, pa smo im predložili dvije lokacije, jedna je uz OŠ Ivan Meštrović, a druga na livadi, na križanju Horvaćanske ulice i Hrgovića”, objasnila nam je Vesna Janković iz inicijative.
Foto: Google Maps
Kaže Vesna i da trenutno čekaju rezultate provjere od strane grada, a da u međuvremenu pokušavaju konstituirati stabilnu grupu volontera.
Inače, da je grad odobrio lokaciju, već na jesen Zagreb bi bio bogatiji za prvi i trenutačno jedini javni voćnjak u gradu. No, s obzirom na kompleksne vlasničke odnose susjedi će morati pričekati još neko vrijeme za prve radne akcije, a do tada vježbati se možete u Varaždinu koji je svojim građanima odobrio sadnju prvog javnog voćnjaka u cijeloj Hrvatskoj.


Komentari