EDUKATIVNOM STAZOM POZIVAJU NA SIGURAN PRELAZAK PRUGE: ‘Divlji prijelazi možda jesu kraći, ali su zabranjeni i jako opasni’

Foto: safety.guru Institute

Institut za promicanje kulture i sigurnosti u prometu, safety.guru Institut, nije mogao više mirno promatrati kako se kraj željezničko-cestovnog prijelaza Trnava često događaju nesreće te su odlučili nešto poduzeti.

Nakon prvog koraka kojim je oslikano stajalište Trnava u Dubravi i drugog gdje su na stazici između željezničko-cestovnog prijelaza i Resnika niknula zabavna radionica, ovaj tjedan su podigli Edukativnu stazu prema kampusu Borongaj.

“Prema Kampusu hodaj sigurno stvarajući 10.000 koraka dnevno potrebnih za zdravlje”, napisali su na svojoj stranici.

Kako su objasnili, sigurnom i zdravom pješačkom i biciklističkom stazom prema Kampusu čuvamo zdravlje i život.

“Divlji prijelazi preko pruge možda jesu kraći, ali osim što su zabranjeni, jako su opasni i dovode do ugrožavanja vlastitog života”, naglasili su iz instituta.

Objasnili su kako funkcionira ruta. “Vlakom do željezničko stajališta Trnava ili autobusom do stajališta Štefanovečka, preko službenog željezničko/cestovnog prijelaza, dalje edukativnom stazom duljine 1000 metara do svojeg odredišta u studentskom Kampusu. Zdravu rutu očitaj mobitelom preko QR koda. Izaberi korake koji čine razliku i zauzmi stav koji se izdvaja u mnoštvu drugih!”, kažu iz instituta.


Komentari