Dumovec posljednjih dana ima pune ruke posla: Spašavali su poletarce vrana i to na najneobičnijim mjestima

Vrana u parku (foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX)

Vrijeme prvih letova mladih vrana, što pak znači da će se i nažalost, događati padovi. Gradski azil Dumovec objavio je kako posljednjih nekoliko dana svakodnevno primaju nekoliko desetaka poziva vezanih uz vrane

“Svakako na teren izlazimo zbog ozlijeđenih poletaraca te onih koji se zadržavaju na tlu na mjestima gdje ometaju normalno funkcioniranje ljudi. Tako smo mlade vrane preuzeli u nekoliko dječjih vrtića. Danas smo zbog mladih vrana bili u raznim dijelovima grada – od Vrapča do Sesvetskog Kraljevca”, napisali su iz Dumovca u objavi na Facebooku.
Podsjetimo, posljednjih dana pisali smo o napadima vrana na ljude, kao i što treba učiniti da bi se zaštitili. Kako nam je objasnio ornitolog iz udruge Biom Dubravko Dender – “bitno je ne paničariti, jer je iskustvo pokazalo da panika više ozlijedi ljude negoli vrane”.
“Prošle i pretprošle godine u sezoni malenih poletaraca, dvije gospođe su stradale, ali ne od vrana. Naime, vrana ih je htjela napasti jer su u blizini njih ispali ptići iz gnijezda, ali ih vrane nisu ozlijedile. Panika jest! Obje su počele mahnito trčati, jedna je strgala nogu, a druga razbila glavu na rinzol. Stoga, ključno je – ne paničariti”, kaže nam ornitolog Dubravko Dender.


Komentari