DUBRAVA U EKSTAZI! Gradi se novi vrhunski urbani kvart s vrtićem i hrpom ‘zelenila’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Ilustracija

Na istoku Zagreba niče novi kvart. Područje iznad Ulice Mate Lovraka u Dubravi postat će Branovečina II.

Prema odluci Gradske skupštine, 30 hektara zemljišta postat će dom za oko 1500 stanovnika. Smješteno je tik uz Branovečinu, a nalazi se u blizini župe u Trnovčici. Planira se gradnja stambenih i poslovnih zgrada, kuća do visine četiri kata, te vrtić s kapacitetom za 200 djece. Planiran je i društveni objekt poput ambulante ili crkve.

“Bit će to vrhunsko urbano naselje. Imali smo i javnu raspravu i ideja je odlično prihvaćena. Svima se sviđa, a vlasnici parcela na području budućeg naselja jedva čekaju da počne gradnja. Ponajprije prometnica kroz naselje jer bi ondje sagradili i šoping-centre”, rekao je Damir Oniško, predsjednik Vijeća četvrti Donja Dubrava za Večernji list.

Gotovo trećina prostora Branovečine II predviđena je za zelenu površinu. Osam hektara predviđeno je za park tik uz Čučersku reku, a planiran je i dio za sportske naprave. U blizini lokacije su tri osnovne škole, a u realizaciji je i obližnji Centar za autizam. Do središta Dubrave, doma zdravlja i šoping centra potrebno je oko 5 minuta vožnje autom.

Kako bi se ostvarila prometna povezanost novog naselja, potrebno je produžiti neke ulice. Klin i Kolakova su u planu za produženje, a omogućit će bolju prometnu povezanost velikih dijelova četvrti Gornja Dubrava i Sesvete.


Komentari