‘DOSTA NAM JE LICEMJERJA’ Mladi noćas tulumarili na Jarunu i ispred HNK: ‘Imamo pravo na zabavu’

Nakon što je gomila studenata u petak navečer “protjerana” s parkirališta ispred Studentskog doma Stjepan Radić, mladi željni svježeg zraka i provoda noćas su se okupili i družili na Jarunu te ispred Hrvatskog narodnog kazališta. I to u velikom broju.

Bez maski na licu i pridržavanja distance, srednjoškolci, studenti i svi koji se tako osjećaju na omiljena zagrebačka okupljališta donijeli su alkoholna pića i plastične čaše pa zasjeli i uživali u razgovoru.

“Imamo pravo na zabavu i nitko nam to ne može oduzeti. Previše nam se stresa nagomilalo u proteklih godinu dana, pogotovo s ovim neobičnim oblicima praćenja nastave. Uostalom, nismo u zatvorenom prostoru. Pogledajte samo na što toplice liče”, poručio je 23-godišnji Darko koji je na Jarun došao s tri prijatelja.

Slične odgovore čuli smo i ispred HNK, već kultnog “mjesta otpora” mladih.

“Novo normalno nama nije normalno, a tko želi neka sebe zatvori u kuću. Vidjeli smo kako se mjera pridržavaju oni koji su ih donijeli. Dosta mi je tog licemjerja”, rekla nam je Ivana (19).

Podsjećamo, šef Stožera civilne zaštite Davor Božinović u subotu je rekao da su epidemiološke brojke su još uvijek dobre, ali se ne smijemo zanositi da je virus nestao.

Odbacio je ideju uvođenja policijskog sata.

“Naš je cilj spustiti te brojeve toliko da možemo reći da je sve pod kontrolom i da se pripremamo za ono razdoblje godine koje je za hrvatsko gospodarstvo zapravo ključno, a to je turistička sezona”, poručio je Božinović i napomenuo da imamo najblaže mjere u EU.

 

 


Komentari