Donosimo popis najromantičnijih mjesta u Zagrebu: Evo gdje možete povesti svoje bolje polovice!

Photo: Zoe Sarlija/PIXSELL/iLUSTRACIJA

Biti romantičan u Zagrebu ne bi trebao biti problem jer naš grad osim što je prepun zaljubljenih parova, obiluje mjestima na kojima je romantiku naprosto nemoguće izbjeći.

Ako još uvijek sami niste otkrili mjesta na koja možete povesti bolju polovicu, dajemo vam nekoliko ideja!

Perivoji i parkovi Donjeg Grada od proljeća do jeseni donose neke od najljepših kutaka za šetnju, osobito u paru. Šetnju romantičnim punktovima grada započnite u Botaničkom vrtu – pravoj oazi u kojoj svaki dio šetnice donosi klupe za odmor, a posebno se ističu dijelovi s mostovima i staklenikom.

FOTO: Ivan Ramađa

Trg Petra Svačića, pejzažni je park također s klupama za odmor i šarmantnom fontanom u sredini, a lako možete prošetati i prema Trgu Marka Marulića gdje se nalazi jedna od najljepših zgrada hrvatske kulture – Državni arhiv, koja je nekoć bila zgrada Kraljevske sveučilišne biblioteke koju je projektirao jedan od najproduktivnijih zagrebačkih arhitekata početka 20. stoljeća, Rudolf Lubynski. Zelenilo i park koji ju okružuje jednostavno poziva na odmor i uživanje u prizoru.

Hrvatski državni arhiv/Facebook

U blizini je i dob ro poznat Mažuranac, nakon čega možete posjetiti najslikaniju skulpturu u gradu – Zdenac života. Želite li zaviriti u neka slabije posjećena mjesta, park kod Akademije dramskih umjetnosti idealan je odabir.

commons.wikimedia.org

Tu je i Trg Josipa Jurja Strossmeyera kao manji parkić smješten između Zrinjevca i Tomislavca. Okružen je raznim spomenicima i bistama zbog čega ostavlja dojam muzeja na otvorenome. Ograđen je s više strana raznim povijesnim građevinama pa donosi mir i tišinu usred buke tzv. Zelenog vala, piše Journal.

Jedan od najljepših zagrebačkih parkova, Zrinjevac, svakako je jedno od obaveznih mjesta gdje možete provesti večer u dvoje, zagrljeni na jednoj od klupica ovog romantičnog parka.

Prema Gornjem gradu, nezaobilazna mjesta za ljubljenje su Art Park kod Tomićeve ulice, Strossmayerovo šetalište, Dubravkin put, park u Jurjevskoj ulici, Tuškanac i Cmrok!

Foto: Art Park

Jedna od najljepših uličnih promenada u gradu, Tkalčićeva ulica, krije klupu Janu, namijenjenu isključivo parovima za grljenje.


Komentari