DOM SPORTOVA I DALJE NIJE U FUNKCIJI: Saznali smo u kojoj su fazi radovi na obnovi krova

Foto: Wikimedia Commons

Budući da Dom sportova od potresa nije u funkciji, Grad Zagreb smo upitali kada će započeti njegova obnova.

U odgovoru su nam kazali da je Grad Zagreb u travnju 2021. godine sklopio Ugovor o izradi glavnog i izvedbenog projekta sanacije i rekonstrukcije krova objekta s tvrtkom CORE d.o.o. iz Dubrovnika, s ciljem izrade projektne dokumentacije za sanaciju i rekonstrukciju objekta Dom sportova.

“Istom je potrebno obuhvatiti sanaciju i rekonstrukciju krovne konstrukcije i pokrova dvorane Dom sportova, te izvođenje strojarskih i elektroinstalerskih radova koji su vezani za radove sanacije i rekonstrukcije krova i pokrova objekta, kao i ostale radove koje je potrebno izvesti kako bi se zadovoljili današnji standardi i zakonska regulativa, naročito vezano na statičku otpornost i stabilnost, te zaštitu objekta od požara, a vodeći računa da se radi o objektu javne namjene u kojem se okuplja veliki broj posjetitelja”, kažu u Gradu.

U ožujku ove godine ishođena je pravomoćna lokacijska dozvola za rekonstrukciju kompleksa.

“Projektanti su uvedeni u posao izrade Procjene ugroženosti požarom te Glavnih projekata za Dvoranu 1, Dvoranu 3 i Dvoranu 4. Očekuje se izrada navedene projektne dokumentacije do kraja lipnja 2022. godine, te zatim slijedi podnošenje zahtjeva za ishođenje građevinske dozvole, čije je ishođenje jedan od preduvjeta za raspisivanje postupka javne nabave za odabir izvođača radova te samo izvođenje radova na predmetnom objektu”, objašnjavaju iz Grada.

Zaključuju kako će podaci oko procijenjene vrijednosti radova, te očekivanog vremena trajanja radova biti poznati nakon izrade glavnih projekata. Naglašavaju kako financiranje iz Fonda solidarnosti Europske unije nažalost nije moguće za sportske objekte.


Komentari