DOLAC DOČEKUJE ZAGREPČANE: Duga tradicija je nakon godišnjih odmora, oživjela srce grada (FOTO)

Ivan Ramađa

Tržnica Dolac ovog vikenda bila je pravi pokazatelj da su se Zagrepčani vratili svome gradu.

“Trbuh grada” prepun je života. Šarenilo ispod šestinskih kišobrana privuklo je Zagrepčane, željne domaćih proizvoda, nakon godišnjih odmora. Ni kumice nisu skrivale osmijehe, nakon pustih ljetnih mjeseci na Dolac se napokon vratio život.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Štandovi obiluju sezonskim voćem i povrćem, a žamor cijenkanja i smijeha opet odjekuje ovim prekrasnim placem. Na glasu kao jedna od najljepših tržnica u ovom djelu Europe, Dolac krasi i pravi purgerski štih koji je, već tradicionalno, magnet za Zagrepčane. Bilo da kupovinu žele obaviti u ugodnom društvu ili se “pospominjati” sa, uvijek raspoloženim, kumicama, naši sugrađani rado biraju ovaj šarmantni plac u srcu grada.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Rapsodija boja najljepši je ukras placa, a šestinski kišobrani i simpatične kumice samo su začin ovoj ljepoti. Ponose se svojim placem Zagrepčani te “lijek za nostalgiju”, nakon dugog izbivanja iz grada, traže upravo na Dolcu koji ih dočekuje raširenih ruku.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Kao uvijek, ponuda je šarolika, a prodavači su uvijek spremni na cijenkanje. Sretni što se na Dolac vratio život, širokim osmijehom dočekuju svakog kupca, a bili su spremni i na fotografiranje. Jer tko je sretniji od njih što je živost opet odlika Dolca?

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Puca dana s licitarima u ruci

Na placu nas je dočekala i “puca dana”. Nasmiješenog lica, s košarom licitara u ruci, prelijepa Zagrepčanka pravo je osvježenje nakon pustih ljetnih mjeseci. Unijevši dašak prošlosti pod šestinske kišobrane, upotpunila je živu sliku zagrebačkog placa. Simboli grada u njenim rukama, pečat su širokom osmijehu koji je zarazan. Tko ne bi htio licitar iz ruke ove zagrebačke dame?

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Oduševljenju kumica s Dolca pridružujemo se i mi. Nakon mira i spokoja u koji je grad utonio, vrijeme je za živost i vrevu koji su ipak njegovo glavno obilježje. Zagrepčani dobro nam došli natrag, gradu su nedostajali vaši osmijesi.

>>>PATROLA PO DOLCU I RAZGOVOR S PRODAVAČIMA: Otkrivamo kako proći jeftinije i koliko troše turisti (FOTO)

>>>PATROLA PO TRŽNICAMA: Na ovom mjestu povrće ćete platiti najskuplje (FOTO)

 


Komentari