DOČEK NA TRGU: 2019. brojni su Zagrepčani ispratili uz hitove Prljavaca, a sinoć uz covid potvrde

Foto: Screenshot

Prije dvije godine nitko nije ni slutio da će nam život promijeniti virus i potresi. Prizori s dočeka 2020. godine danas djeluju pomalo nestvarno, a povodom toga, napravili smo par koraka unatrag u prošlost i prisjetili se kako su izgledala posljednja dva dočeka na Trgu Bana Josipa Jelačića i koliko su se razlikovali od onog sinoćnjeg. Dok je ispraćaj 2019. godine bio spektakularan, u 2021. godinu ušli smo s nadom u bolje sutra.

Veliki vatromet i Prljavci na dočeku 2020.

Staru 2019. godinu, brojni su Zagrepčani ispratili na Trgu. Od hladnoće su se borili plešući s Novim Fosilima koji su tog dana obilježili i 50. godišnjicu. Plesalo se i uz elektronske ritmove članova DJ Akademije, a ponoć je dočekana uz hitove Prljavog kazališta. Trg je bio prepun, a veselje je trajalo do kasno u noć u cijelom gradu. Naime, te godine, organiziran je i bogat glazbeni program na Strossmayerovom trgu, Trgu kralja Tomislava, platou Gradec te na Europskom trgu.

Godinu dana kasnije, sablazno prazan Trg

U četvrtak 31. prosinca 2020., Trg bana Jelačića bio je gotovo pa prazan. Potres i pandemija, događaji su koji su obilježili Hrvatsku te godine, a rijetki su se veselili u srcu Zagreba. Bez adventskih sadržaja, Trg je bio naizgled opustošen, no ljudi koji su na njemu dočekali Novu godinu dali su mu veselje, makar i na kratko.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U 2022. ušli smo u veselijem tonu

Ove godine doček na Jelačićevom trgu bio je puno veseliji, iako ograđen metalnim ogradama. Naime, unutar ograde, zbog epidemioloških mjera, mogli su samo oni s digitalnom covid potvrdom. Zagrepčane je uveseljavao kvartet Zagrebačke filharmonije koji je svirao pjesme grupe Queen, a nastupili su i neki od izvođača iz Voicea i A strane, među njima i Filip Rudan. Novu godinu građani su dočekali uz grupu Psihomodo pop, a veselje je potrajalo do dva sata.

Komentari