DOBROTVORNI DUĆANI U SRCU VRBANA I ŠPANSKOG Kupnjom ili donacijom pomažete onima kojima je to najpotrebnije

Foto: Facebook

Ovo subote se organizira humanitarni buvljak u Španskom, a sav novac ide ljudima kojima je to najpotrebnije. Vrijednu akciju pokrenuo je bračni par Tomislav i Janet Tuškan, vlasnici dobrotvorne trgovine Qanah. Tamo možete donirati odjeću ili predmete koje vam više ne trebaju ili ih kupiti za simboličnu svotu novca.

Prvu trgovinu otvorili su na Vrbanima, a potom i u Španskom. Rasprodaje i sajmove često su organizirali, a prije nekoliko godina osjetili su potrebu da pomažu sugrađanima i došli do ideje da otvore Quanah.

“Recimo da je bila moja ideja. Iz Engleske sam, a tamo ovakvih dućana ima svugdje. Svaka dobrotvorna organizacija ima svoj lanac u svakom gradu, da skuplja novac za to što radi i mislim da je velika šteta što ih nema više ovdje. Mislim da bi dobrotvorne organizacije u Hrvatskoj mogle na ovakav način sakupti novac, da mogu pomoći i korisnici”, izjavila je za HRT Janet.

Bračni par je otkrio kako im ljudi doniraju stvari koje su u dobrom stanju, a oni ih prodaju za male donacije. Odjeća košta oko 10, a jakne 20 kuna.  Nakon što plate najam prostora i režije, ostalo ide u dobrotvorne svrhe. Tako su nedavno organizirali buvljak, a prihodi su išli za dječji kamp za kojeg se nadaju da će uspjeti organizirati iduće ljeto na Sljemenu. Tuškanima u radu pomažu i njihova djeca, kao i desetak volontera.

“Ja živim u Vrbanima gdje je otvorena Kana 1. Prvo mi je dućan djelovao kao ‘second hand’, onda sam vidjela da nije. I odlučila sam doma razgovarajući sa ukućanima, da se i mi uključimo. Tako da su se i sin i suprug uključili kao volonteri. I evo, prošlo je 5 godina i od tada smo tu stekli novi krug prijatelja, dragih ljudi”, ispričala je Vesna Radošević.


Komentari