‘DOBRI DUH 15-ICE’ Omiljena vozačica ZET-a odvozila posljednji krug: ‘Sa svima je razgovarala s toliko dobrote’

Milena Ćemanović (Foto: Ana Ruk Kalendar)

Vijest da vozačica na ZET-ovoj tramvajskoj liniji 15 (Mihaljevac- Gračansko polje) Milena Ćemanović odlazi u mirovinu, izazvala je val reakcija među stanarima Podsljemenske zone.

Milena je u srijedu odvozila svoj posljednji krug, a putnici su joj se zahvalili prigodnim poklonima. Koliko im znači, otkrila nam je Zagrepčanka Ana Ruk Kalendar.

Starijim ljudima je znala stati ispred njihove kuće

“Svi klinci su je znali, sa svima je pričala. Moj nećak od 14 godina se stalno vozio s njom u tramvaju, radili su krugove i krugove. Starijim ljudima je znala stati ispred njihove kuće da ne pješače do tramvajske stanice. Kada je kretala davala je žmigavac da kreće i nikada joj nije bio problem pričekati ljude ili ako je došao drugi tramvaj ili autobus, pričekala bi ljude, ne bi zatvorila vrata i otišla. A najljepše je što je razgovarala sa svima s toliko dobrote, ako joj se pojadate uvijek će naći neki dobar savjet”, ispričala nam je Ana.

Da je Milena zaista bila duša u ZET-u, svjedoče i brojni komentari u grupi koja okuplja ljude iz Podsljemena.

“Uz suze zadnji krug vozačice tramvaja na liniji 15. Veli da ide u penziju, možete si zamisliti kako se osjećala. Sretno joj u mirovini!”, otkrila je jedna od članica kako je izgledao Milenin posljednji dan.

Zaslužena mirovina

Našlo se tu i niz zahvala.

“Draga teta Milena od mene i cijele obitelji moje jedno veliko hvala od srca i veliko hvala za svaku vožnju koju smo s vama proveli naročito ja. Puno ćete nam svima faliti, ali zaslužili ste mirovinu i odmoriti se nakon toliko godina”, stoji u jednom komentaru.

“Već nedostajete, ali neka, zaslužili ste. Uživajte teta Milena. Mi obični ljudi s linije 15 uvijek smo vam zahvalni. I oprostite nisam jučer mogla doći da vas izljubim još jednom. Jednostavno ne volim rastanke ni jedne vrste i oni ne postoje. Vaš dobri duh s 15-ice nikada ne odlazi od nas”, poručila joj je druga putnica.

Žmigavcem bi nas pozdravila

“Najdraža teta koja nam uvijek maše i kojoj mašemo u šetnji. Hvala vam na svemu i na svakom susretu koji ste nam poklonili osmijehom i mahnuli nam, čuvali nas i naše ljubimce kad hodamo. Nikad vam nije bilo teško stati kada je to bilo potrebno. Žmigavcem bi nas pozdravila kada smo se negdje sklonili da “tramvaj prođe”. Hvala vam! Sretno u mirovini. Nedostajat ćete nam”, još je jedna u nizu emotivnih poruka.

“Ljubazna, pristojna, uvijek sačeka umorne putnike, hvala joj i puno zdravlja u mirovni”, poručila je Mileni sugrađanka, a druga se nadovezala:

“Predivna žena teško je na takve naići svaka joj čast”.


Komentari