DOBRE VIJESTI! U Sesvetama se uređuje pješački most na omiljenom potoku Vuger: ‘Bio je u iznimno lošem stanju i zahrđao’

Potok Vuger, ilustrativna fotografija: Ivan Lackovic / Cropix

Zabrinuti građani Sesveta javili su nam se kako bi saznali što se događa s obnovom mosta na potoku Vuger u Sesvetama. Kako su nam napisali, ne mogu više prolaziti preko njega jer je zatvoren, stoga saznali smo što se to ustvari događa.

Iz Grada Zagreba odgovorili su nam kako je pješački most na potoku Vuger u obnovi jer je bio u “iznimno lošem stanju”.

“Započeli su radovi izvanrednog održavanja čeličnog pješačkog mosta na Zagrebačkoj cesti u Sesvetama jer je provedenim pregledom utvrđeno da je postojeća čelična konstrukcija pješačkog mosta u iznimno lošem stanju. Naime, većina elemenata konstrukcije i hodnih površina značajno je oštećena korozijom, dok su pojedini elementi potpuno uništeni i izvan funkcije”, stoji u odgovoru iz Grada.

Potok Vuger, ilustrativna fotografija: Zagreb.hr

Navode kako je i u sklopu radova postavljena i privremena regulacija prometa za pješački i motorni promet.

“Tako je pješacima omogućen siguran i nesmetan alternativni pravac preko Ulice Otona Ivekovića do OŠ Luka Sesvete, odnosno do prvog sljedećeg pješačkog mosta”, navode z Grada.

Ukupno vrijednost radova na mostu iznosi 768.315,00 kn (bez PDV-a), a planirani završetak radova jest 27. kolovoza ove godine.


Komentari