Dobili smo odgovor Grada o lokaciji na kojoj često ordinira pauk: Oni ovo nazivaju demarkiranim parking mjestima

Nedavno smo pisali o lokaciji na Novoj cesti kod broja 92, na kojoj je pauk vrlo često viđen kako odvozi vozila, i to po čak nekoliko puta dnevno. Čitatelj kojemu je od tamo vozilo odvezeno do parkinga kod Velesajma, ispričao nam je kako je odmah nakon njegovog pauk odvezao i tuđi automobil.

Stvar bi se možda mogla prozvati slučajnošću da isti čitatelj nije svjedočio rečenici koju je izgovorio djelatnik Zagrebparkinga: ‘Koliko ćemo se puta morati ovdje vratiti po neki auto?’ Stanari Nove ceste potvrdili su da se pauk na baš to mjesto vraća neobično često, pa su stoga građani cijelu stvar proglasili prevarom smišljenom od Holdinga kako bi se napunio gradski proračun.

Naime, na toj se lokaciji jasno mogu vidjeti bijele linije uzdužnih parkirnih mjesta. Na jednom je od mjesta postavljen novi znak za školski autobus, no znak je vidljiv samo s jedne strane ulice i neopreznom vozaču može lako promaći.

O spornoj smo lokaciji pisali gradskim službama, a njihov odgovor je očekivan, ali i poražavajuć.

“Rješenjem je određena postava prometnog znaka „stajalište autobusa“ s dopunskom pločom „školski bus“ te obilježavanje horizontalne prometne signalizacije „autobusno stajalište“. Prije samog uspostavljena uzdužna parkirališna mjesta ukinuta su i demarkirana“, objasnili su iz Grada.

Na fotografijama se lijepo vidi kako mjesta izgledaju trenutno. Nakon njihovog objašnjenja, na drugi smo pogled uvidjeli da linije na podu nisu baš bijele, no budimo iskreni, većina gradskih parking linija nije bijela već zbog zagađenja djeluje sivkasto.


Komentari