‘DJEVOJKA JE ČULA GLASANJE, DVA PUTA SMO INTERVENIRALI’ Iz Dumovca upozorili Zagrepčane na važnu stvar!

Gnijezdo u ventilaciji (Foto: Azil Dumovec)

Azil Dumovec poslao je apel građanima kako bi se zaštitili od stvaranja gnijezda u otvorima. Ovoga tjedna zbog toga su dva puta intervenirali u jednom stanu na Novoj Vesi.

“Otvore ventilacijskih cijevi zaštitite mrežicom!”, naglasili su i otkrili što se dogodilo.

“Naime, pticama se ventilacijske cijevi mogu učiniti kao dobro mjesto za svijanje gnijezda. Naša je terenska ekipa ovaj tjedan dvaput bila u jednom stanu na Novoj Vesi. Djevojka koja živi u tom stanu, nije ga koristila neko vrijeme, a kada je ušla u stan, čula je glasanje ptića. Pozvala je našu ekipu, no na prvoj intervenciji nije bilo jasno gdje se ptići točno u cijevi nalaze, tj. pretpostavilo se da im se ne može prići. Iduću noć djevojka je nožicu ptića opazila kroz rupicu kraj ventilatora. Našoj je ekipi uputila novi poziv. Gnijezdo s tri male crvenrepke bilo je na samom ventilatoru”, poručili su iz Dumovca.

Budući da ptići tamo nisu mogli ostati, preuzeli su ih volonteri odvezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Ekipa iz Dumovca na Tijelovo imala je jednu od najneobičnijih intervencija. Na Markuševcu su preuzeli četiri ježića koji još nisu niti progledali.

“Građani su nam dojavili da su se ježići skotrljali niz brdo, a da im roditelja nema u blizini”, otkrili su iz azila.

Ježići su sada na sigurnom i nalaze se u oporavilištu.

Komentari