‘DEDA, ISPALI SU VAM ZUBI’! Zagrepčani su nam ispričali svoja iskustva iz tramvaja, odgovori su urnebesni!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Gužve, česta nervoza, pa i – u najmanju ruku zanimljivi ljudi. Vožnje u tramvajima često su vrlo živopisne i ostave nas s brojnim pričama. Zagrepčane smo zato pitali koja su njihova iskustva, a odgovori su poprilično bizarni i urnebesni.

“Dobar dan draga gospođo, ja vam se draga gospođo iskreno ispričavam i lijepo vas molim draga gospođo nešto sitno da prehranim dijete. Znam napamet tekst, jednom me profesor pita nešto na faksu, ja kažem dobar dan draga gospođo”, kaže nam Ivan.

Nasmijala nas je i Helena. “Deda sjedi i spava, zinuo k’o som i kak’ spava, tak’ se njiše. U jednom trenutku netko od iza viče: ‘Deda, deda, ispali su vam zubi’. Svi u tramvaju se okrenuli prema njemu. Našao ih je na podu”, opisuje Helena.

Mnogima padne “mrak na oči” kada ugledaju kontrolore, a takvo je iskustvo imala i Nina. “Nisam kupila kartu i rekla sam pristojno da idem van iz tramvaja, otišla na vrata i izašla van, a kontrolor za mnom da mu dam osobnu i ja počnem u štiklama trčati po cesti u suprotnom smjeru. Kontrolor za mnom, jedno 300 metara sam šprintala. Mislio da će on lako će mene stići kad sam u štiklama. Nije me stig’o”, smije se Nina.

Mnoge je nasmijao i Željkov odgovor. Kao najgnjusniji prizor iz tramvaja on navodi: “Kad padne mrak pa vidim svoj odraz u staklu”.

“Došao je kontrolor i tražio kartu, a meni karta kroz propali džep upala u bokserice”, kaže Josip, a zanimljivo iskustvo ima i Ivana. “Ima jedan deda sav u bijelo obučen. Bijeli šešir, bijelo odijelo, bijele cipele i redovno jede u pizzu u tramvaju broj dva, ali doslovno ima kutiju pizze i nožić kojim si reže. Jede rukama i ruke briše u hlače od bijelog odijela, nakon tog hlače su pune paradajza”, rekla je Ivana , a evo što nam je rekla Božica.

“Davno je to bilo, noćni tramvaj, dečko se skinuo gol i plesao u tramvaju!”, prisjetila se, a “avanturu” je u noćnom tramvaju doživio i Mladen. “Pijani beskućnik u tri ujutro jeo je jeger u prepunom noćnom tramvaju”, otkrio nam je tako Mladen.


Komentari