David i Gabriela zagrebački su maturanti bez roditeljske skrbi: Varteks, Borovo i domaći dizajneri obukli su ih za njihovu najvažniju večer

Foto: Freepik

Zaklada “Hrvatska za djecu” već četvrtu godinu maturantima bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućuje da na svojim maturalnim večerama zablistaju. U suradnji s domaćim tvrtkama Varteksom i Borovom, oblače maturante u naljepša odijela i haljine koje će 13. travnja pokazati na velikoj modnoj reviji u zagrebačkom hotelu Westin.

a toj reviji zvijezde odnosno manekeni bit će maturanti bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji će pistom prošetati u kreacijama koje su odabrali od domaćih modnih tvrtki.

David je maturant I. Tehničke škole Nikola Tesla. Živi u domu u Zagrebu, pohađa sve moguće tečajeve i edukacije iz IT područja, pasionirano prati nogomet i jedva čeka da završi autoškolu koju pohađa:

“Moj razred ima maturalnu večeru u Globusu. Tamo smo s još tri škole i siguran sam da će biti odlično”, rekao je 18-godišnjak za tiskanog izdanje Večernjeg. Uz osmijeh kaže da mu je namjera “biti najljepši na modnoj reviji.”

Foto: Ronlad Gorsic / CROPIX

Gabrijela je također maturantica, a svoju veliku večer s kolegama će proslaviti u hotelu Antunović.

– Željela bih zahvaliti Zakladi koja nam je ovo omogućila, a najveće hvala kreatorici Ivani Jurić na mojoj prelijepoj haljini. U njoj se osjećam kao princeza, rekla je 17-godišnja Maja iz Zagreba koja završava Prehrambeno-tehničku školu u Zagrebu. 

Ronald Gorsic / CROPIX

 

Akcija traje četiri godine, a do sada je kroz nju prošlo više od 150 maturanata bez roditeljske skrbi. Ove ih je godine 26 – 16 djevojaka i 10 mladića

“Mislimo da je njihov osjećaj sreće i zadovoljstva, uključivosti, ravnopravnosti i nediskriminiranosti jako važan. Sama činjenica da ćemo im jedan dan učiniti sretnim i drukčijim, da će ga pamtiti zauvijek, nama puno znači. Zato smo mobilizirali modne dizajnere koji od srca daruju i svoje najbolje modele, ali i vizažiste, frizere… Upraviteljica zaklade kaže da je do sada kroz akciju prošlo više od 150 maturanata, a ove ih je godine 26 – 16 djevojaka i 10 mladića”, rekla je Renata Golubić, ravnateljica Zaklade.

Komentari