DANAS SLIJEDI PROMETNI KAOS: Zatvara se još jedan most prema Novom Zagrebu, samo jedan ostaje u punoj funkciji!

Most mladosti, foto: Wikimedia Commons

U petak 26.rujna i subotu 27. rujna, održava se automobilistička utrka Ina Delta Rally, najstarije i najpopularnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj. Zbog utrke se danas i sutra za sav promet zatvaraju neke gradske prometnice, a uzrokovati će i izmjene u javnom prijevozu.

Tako se danas za sav promet zatvara Most slobode, odnosno most na Aveniji Većeslava Holjevca, što bi moglo predstavljati veliki problem svima koji prometuju na relaciji Novi Zagreb – centar. Podsjetimo, zbog radova na Mostu mladosti već je tjednima otežan promet preko tog mosta.

Današnje zatvaranje Mosta slobode staviti će veći pritisak na Jadranski most, jedini koji će biti u punoj funkciji. Promet se zatvara u 15:45 sati a ponovo će biti pušten u 24:00 sata.

Zatvoreni prometni trak seže od ulice J. Antalla (od sjevernog ulaza u Velesajam prema istoku do Avenije Većeslava Holjevca), preko ulice D. Tomljanovića (od Avenije Većeslava Holjevca do E. Murtića), do Avenije V. Holjevca (od Slavonske avenije do Avenije Dubrovnik).

Utrka će utjecati i na javni prijevoz. Linije 166, 221, 241, 242, 268, 310, 311 i 330 s Glavnog kolodvora putovati će izmijenjenim trasama u oba smjera, i to s Glavnog kolodvora Ulicom Hrvatske bratske zajednice, lijevo na Slavonsku aveniju, desno na Držićevu, desno na Aveniju Dubrovnik te lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca i nastaviti uobičajenim trasama do krajnjih odredišta.

Linije 219, 220 i 229 prometuju s Glavnog kolodvora Ulicom Hrvatske bratske zajednice, skreću lijevo na Slavonsku aveniju, desno na Aveniju Marina Držića, desno na Aveniju Dubrovnik, zatim skreću lijevo u Ulicu Savezne Republike Njemačke otkuda nastavljaju uobičajenim trasama. Iz smjera Glavnog kolodvora privremeno će se koristiti stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica na jugoistočnoj strani raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije, a u smjeru Glavnog kolodvora stajalište Središće na jugoistočnoj strani raskrižja Avenije Dubrovnik i Ulice SR Njemačke.

Linija 234 od Glavnog kolodvora vozit će Ulicom Hrvatske bratske zajednice odakle će skrenuti lijevo na Slavonsku aveniju, zatim desno na Aveniju Marina Držića te preko Mosta mladosti i Avenijom Dubrovnik do Remetinečkog rotora gdje skreće lijevo na Remetinečku cestu i nastavlja vožnju uobičajenom trasom. Iz smjera Glavnog kolodvora, linija 234 će privremeno koristiti stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica na jugoistočnoj strani raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije.

Za vrijeme posebne organizacije prometa, autobusi će iz smjera Glavnog kolodvora koristiti stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica na jugoistočnoj strani raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije, a u smjeru Glavnog kolodvora stajalište Muzej suvremene umjetnosti na jugoistočnoj strani raskrižja Avenije Dubrovnik i Avenije Većeslava Holjevc, poručuju u ZET-u.

Za vikend se održava Delty Rally, ZET-ove linije prema Novom Zagrebu mijenjaju trasu


Komentari