Danas se u Zagrebu obilježava Svjetski dan darivanja humanog mlijeka

Goga (Foto: UNICEF)

Svjetski dan darivanja humanog mlijeka obilježava se diljem svijeta 19. svibnja. Ove godine Svjetski dan darivanja humanog mlijeka će se na prigodan način obilježiti 21. svibnja u organizaciji Banke humanog mlijeka Hrvatske banke tkiva i stanica Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Koordinacijskim odborom Grada Zagreba za “Grad Zagreb – prijatelj dojenja.”

Tom prigodom će se u subotu, 21. svibnja postaviti štand uz ogradu Crkve sv. Preobraženja na Trgu Petra Preradovića, u vremenu od 10.00 do 14.00 sati te će se u interakciji s građanima i dijeljenju informativnih materijala šira javnost informirati o važnosti darivanja humanog mlijeka.

Pozivaju se sve dosadašnje i buduće darivateljice, obitelji primatelja humanog mlijeka, zdravstveno i drugo osoblje koje sudjeluje u primjeni darovanog humanog mlijeka, udruge koje podupiru rad Banke te sve ostale građane da svrate do štanda i informiraju se o važnosti dojenja i radu Banke humanog mlijeka te sudjeluju u promicanju darivanja humanog mlijeka.

Rad Banke ne bi bio moguć bez velikodušnosti majki darivateljica te kontinuiranog interesa i želje majki za darivanjem. Darivateljicom može postati svaka zdrava punoljetna majka djeteta mlađeg od godinu dana, koja ima više mlijeka nego je potrebno njezinom djetetu.

Komentari