DAN NAKON NESREĆE! Putnici čekaju tramvaj na suncu, a stabla više nema: ‘Pa ne bum sad hodala i držala se za glavu – ma kaj god!’

Foto: Zagreb.info

Policija je u srijedu ujutro i službeno potvrdila kako je je pri padu stabla na tramvajsku stanicu Grškovićeva na Medveščaku, teško ozlijeđena 65-godišnjakinja koja je prevezena na liječenje u KBC Zagreb. Pad se dogodio u utorak oko 13 sati, a prema policijskom izvješću, “najvjerojatnije uslijed truljenja korijenja”.

Kako je sinoć potvrdio šef Zrinjevca Damir Grgić, stablo je prema izgledu zelene krošnje i debla bilo zdravo, no iznutra je bilo suho dok je korijen bio trul.

Foto: Zagreb.info

Također, najavio je da je Zrinjevac krenuo u nabavku uređaja koji bi služio za provjeru zdravlja zagrebačkog drveća. No, taj posebni uređaj u Zrinjevac dolazi tek krajem ove ili početkom iduće godine.

Do tada, Zagrepčani će uz natpise “oprez pada žbuka”, sada gradom hodati uz misao “oprez, padaju stabla”.

Pada žbuka, ali i stabla!

No, kako su nam ispričali Zagrepčani koji su jutros čekali tramvaj na stanici na Grškovićevoj – nije ih strah.

Foto: Zagreb.info

Kako nam je ispričala jedna umirovljenica koja je željela ostati anonimna, nije ju strah iako gotovo svaki dan čeka ovdje tramvaj.

“Ma kaj bi me bilo strah, svaki dan tu čekam tramvaj jer idem gore s Mirogoja”, govori nam.

Kaže nam i kako se i sama nekad znala skloniti pod krošnju tog stabla, sad pak stoji na suprotnoj stanici i naviruje se kad dolazi ‘osmica koja ju baci do Plinare’.

“Znala sam i tam’ čekat tramvaj u hladu jer teško mi je na suncu, a nadstrešnica baš puno ne pomaže po zvizdanu, al’ eto dogodilo se i kaj sad?”, pita nas uz smiješak, pa zaključuje:

“Svaki dan se nekaj može dogoditi, iz vedra neba te cigla može lupiti po glavi, pa ne bum sad hodala i držala se za glavu – ma kaj god”!

Foto: Zagreb.info

Kod druge pak Zagrepčanke koju smo zamolili za komentar, drugi osjećaji.

“Nije mi svejedno, uvijek me malo strah hodati po centru. Žbuka pada, stalno neke skele, a sad i drvo”, govori nam ulazeći u tramvaj.


Komentari