‘DA SE NA ŽIVOTINJE ZAZOVE BOŽJI BLAGOSLOV’: U župi Sv. Antuna Padovanskog blagoslov mogu primiti psi, mačke, ali i ostale kućne životinje!

Ilustracija (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Don Vladimir Vidović, kojeg su Zagrepčani upoznali kao voditelja Pučke kuhinje na Sv. Duhu, objavio je kako će se na platou ispred crkve Sv. Antuna Padovanskog vršiti blagoslov kućnih ljubimaca

“U utorak, 4. listopada, u 18.00 sati na platou ispred crkve svetog Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu u Zagrebu upriličit ćemo blagoslov kućnih ljubimaca. “Mnoge životinje po Stvoriteljevoj božanskoj providnosti na neki način sudjeluju u čovjekovu životu. Neke mu pomažu u radu ili daju hranu i pružaju utjehu. Ništa ne priječi da se u danoj prigodi, npr. na blagdan kojega sveca, sačuva običaj da se na životinje zazove Božji blagoslov” (Iz obrednika Blagoslova, Zbora za bogoštovlje, 1984.)”, objavio je don Vladimir Vidović.

“Sveti Franjo je bio osobit ljubitelj svega stvorenoga jer je u njemu prepoznao otisak Božjega stvarateljskoga djela. Kao franjevci, želimo slijediti primjer svoga Utemeljitelja. Dođite sa svojim kućnim ljubimcem”, pozvao je don Vidović Zagrepčane.


Komentari