ČOVJEK U ‘VREĆASTIM CIPELAMA’: Svi ga znaju i žele mu pomoći, no on to odbija (FOTO)

Facebook

Ovog čovjeka znaju svi Zagrepčani i nude mu pomoć, no on odbija.Prepoznatljiv je i upečatljiv jer na nogama nosi velike vrećice, a brojni građani susreli su se s njim u gradu ili javnom prijevozu. I dok kod nekih izaziva čuđenje i podizanje obrva ili pak strah, drugi na njega gledaju blagonaklono i prepričavaju svoje susrete s (još uvijek bezimenim) “čovjekom u vrećastim cipelama”.

Prije dva dana ova djevojka je prepričala događaj iz tramvaja koji je naišao na lavinu komentara.

Ovo je prizor iz tramvaja.Ovaj covjek napravio je nesto sto para srce.Svi su buljili u njega i njegove vrecaste cipele i odmicali se od njega da ih ne trazi sitnis….no,on se decku koji je stajao uz njega obratio s rijecima:”Ej,imas dobre suze”.Decko mu je odgovorio “i ti frende,aj kad imamo obojica vec dobre suze,ajmo odsetat na kavu,ja castim,mozemo i prigrist nesto.”!
Pravo djelo!

Na njezinu objavu mnogi su rekli kako ga znaju i prepričali svoje susrete s njim:

“Mama i ja smo ga dns vidjele i mama mu ponudila novac ali je jako pristojan i zahvalio se i rekao da mu ne treba.”

“Kaj je najzalosnije covjek je jako bistar,dosao je jednom do lokala di radim i nije htio nista drugo osim malo voća.”

“Tog covjeka sam vidio par puta,u ovih 2 godine koliko sam ga vidio cini mi se da ne zeli pomoc makar mu i nudili obucu no on uvijek jos nosi vrecicu,mislim da zivi negdje u dubravi tj izlazi iz tramvaja kod stanice kapucinska.”

“Cesto je u okolici trga..mi taxisti kad ga vidimo uvjek mu damo da ima za popit i pojest..netrazi nista a ima sve pa cak i postovanje.”

“Nudio sam mu ja i boce i pare i tenisice i cipele. Vidio sam ga tri-cetri puta do sad u gradu. Imao sam par boca u sportskoj torbi u nekima stari sok, prolio da munih dam da ne kopa po smecu. On se naljutio jer sam prolio sok! Naravno boce nema sanse da uzme. Tenisixe isto. Reko ako te sljedecinout sretnem i ako ce mi trebat cipele i tenisice reci cu ti.!!!! Covjek je preponosan!!! Odabrao je nesto sto mu odgovara. Nema debilnih problema sa fejsom mobitelom, glupim problemima. Shvatio sam da je on takav nacin izabrao!! I nece prihvatit apsolutno nista sto nije svojim rukana i nogama zaradio!! Milostinjju ne prima. Svaki put mi ga je zao ali nakon sto sam tako razgovarao sa njim neko vrijeme vidio sam da je on tako izabrao!!! Miran u sebi i prema van, ponosan i dobar!”

Sudeći po ovim komentarima “čovjek u vrećastim cipelama” živi svoj život i ne smeta nikome, nije nasilan i poštuje druge, pa čak i one koji imaju predrasude prema njemu. Od svih komentara najveću tugu izaziva ovaj u kojem su ga odbili poslužiti u restoranu.

“Poznajem ga, vani je padao snijeg a on je imao vrecice na nogama, uletio je u Mc’donalds, komentirao ga s frendom, kopao je po ostatcima, prisao sam mu, pozdravio ga i ponudio hranom. Iskreno nisam znao kako ce postupiti i nije mi bilo svjejedno obracati se osobi kojoj neznas kako ce postupiti, ali sam se iznenadio kad je progovorio najnormalnijim ponašanjem, pravio se kao da je sve u redu i to sto vani pada snijeg i to sto je on gladan nije ostavljao takav dojam. Odbio je hranu, razgovarao sam s njim kratko i ostavio novac na stolu ispod njegovih papira, kad je primjetio ustao se i vratio mi ih, zahvaljivao se!
Svejedno smo mu frend i ja prije odlaska kupili hranu u Mc’donaldsu i zamolili da mu odnesu za stol, cekali smo vani i gledali hoce mu donijeti, proslo je neko vrijeme, decko kod kojeg smo narucili i platili nije donio hranu, a gospodin s vrecicama na nogama je otisao.”

>>>FOTKA KOJA JE SKUPILA TISUĆE LAJKOVA: Prizor iz srca Zagreba ne ostavlja nikog ravnodušnim (FOTO)

>>>ON JE POSTAO HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Upoznajte uličnog svirača kojeg svi obožavaju (FOTO)

 


Komentari