CIJENA ŽIČARE I DALJE VRUĆA TEMA! Mnogi smatraju da karta ne treba koštati jednako za sve: ‘Pa i Dubrovčani u Dubrovniku imaju popuste’

Sljemenska žičara, (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Početkom svibnja završeno je razdoblje promotivnih karata za vožnju žičarom Sljeme. Svi oni koji posjeduju ZET-ov pokaz, plaćat će kartu kao i za vrijeme promotivnog razdoblja 30 kuna u jednom smjeru. Zagrepčani koji nemaju pokaz plaćaju nešto više, 40 kuna za jedan smjer, dok su za sve ostale korisnike karte po punoj cijeni u iznosu od 75 kuna.

U našoj Facebook anketi pitali smo vas ‘Treba li cijena karte za sljemensku žičaru biti jednaka za sve posjetitelje‘?

Iako smo dobili različite odgovore, većina je onih koji misle da cijena ne treba biti ista za sve, a neki su i argumentirali svoje stajalište.

“Zašto? Pa i u Dubrovniku, Dubrovčani imaju popust ili čak besplatno neke stvari, a sve pridošlice plaćaju punu cijenu”, stoji u odgovoru.

Foto: Screenshot

Umirovljenici koji imaju male mirovine smatraju da bi trebali biti posebna kategorija naplate.

Foto: Screenshot

Jedan od čitatelja je upozorio na potez s pokazima. Kako pojašnjava, studenti iz drugih gradova imaju pokaz i po tome su isto svrstani u kategoriju Zagrepčana. Pa je stoga došao na ideju da studenti koji su iz Zagreba imaju dupli popust.

Foto: Screenshot

Iako većina čitatelja smatra da bi trebala biti razlika u cijeni jer je tako i u drugim gradovima, a vodili su se i činjenicom da su Zagrepčani ti koji u konačnici financiraju kroz poreze i prireze upravo tu žičaru, bilo je i onih koji su bez puno objašnjenja rekli da cijena ne treba biti različita.

Foto: Screenshot

Jedna se čitateljica našalila pa je napisala:

“Dobro, nek’ vam bude – NE, ali kad dođete na Sljeme nesmete ni prismrdit’ na zagorsku stranu, niti pogledat prema Zagorju.”

Foto: Screenshot

Komentari