Cibonin prolaz pretvorio se u zonu sumraka! Nekoć atraktivno mjesto, danas propada

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Nekoć vrlo frekventno mjesto i omiljeno okupljalište mnogih Zagrepčana, danas je samo sjena od toga što je nekad bila. Cibonin kompleks, točnije prolaz okupljao je sve generacije, a sada je prostoru prijekopotrebna obnova.

Razbijeni izlozi, zapušteni lokali i grafiti, slika su tužne situacije koju prolaznici u tom području grada nerado viđaju. Ovdje se nekad ispijala kava i čekao red za najbolji kebab, a sad je taj prolaz čista pustoš, no ne zbog pandemije, već zbog zapuštenosti prostora. Od cijelog kompleksa ostao je Konzum, Kraš, kladionica i poneki privatnik, a već dugo vremena je zatvoren i Cibonin fan shop. Jedina svijetla točka je Muzej Dražena Petrovića.

“Osobno nisam od prevelikih druženja u kafiću, ali znam da je ovdje prije sve vrvjelo od ljudi, života, uvijek je bilo sve puno. No onda su se počeli otvarati moderniji centri i mjesta za izlaske, a kompleks se počeo gasiti. Počeli su se ovdje okupljati i ljudi koji nisu trebali, a situacija se nije promijenila nabolje, već je zapravo sve stalo”, ispričao je za Večernji Mihovil Nakić, košarkaš zlatne generacije Cibone.

Velika je šteta da kompleks s takvim potencijalnom, jednostavno propada, a bez ulaganja on nema šanse. Čak i nakon pandemije kada mjere popuste, povratak navijača na tribine neće promijeniti činjenicu da Cibonin prolaz tone sve dublje.

“Korona je donijela svoje probleme, no moramo biti zadovoljni što se utakmice ipak održavaju, s pokojom odgodom. Prerano je govoriti o povratku navijača na tribine jer i ako se mjere popuste, pitanje je u kojem će to obujmu biti i kada. No u međuvremenu imamo nekoliko projekata koji će zasigurno razveseliti navijače. Cibona, naime, u ovoj godini slavi 75. rođendan pa se nadamo da će ti projekti privući navijače i vratiti život kada jednom otvorimo vrata”, nada se Iva Bokanović, glasnogovornica kluba.

Komentari