BURNE REAKCIJE NA NOVI IZGLED STARE VLAŠKE: ‘Ružno, užas, uništen promet, bez alternative za vozila iz smjera Sljeme, bespotrebno pješačka zona’

Pješačka zona Stara Vlaška (foto: Vanesa Pandzic / CROPIX)

Stara Vlaška u subotu je postala pješačka zona. Reakcije građana su svakakve, neki su oduševljeni, a neki razočarani ovim potezom.

Na Facebook stranici Grada Zagreba uvelike raspravlja o novom izgledu ulice.

“Nisam još sigurna dal’ me ovo nasmijava, rastužuje ili ljuti… Da mi je znati tko je mozak iza ovako besmislene ideje? Kao pješaku mi ovo ništa ne znači, nikad ne bih “uživala” u kolaču i kavi između dvije toliko prometne ulice, a Palmotićeva, koja se naočigled raspada već dugi niz godina, sada je zagušena automobilima u svako doba dana. Drveće natrpano u one betonske rugobe neću ni komentirati. Sve u svemu, potpuno besmisleno”, napisala je jedna žena.

Sve mu je bespotrebno

Jedan muškarac dodaje da mu je sve to bespotrebno. “Ružno, užas, uništen promet, bez alternative za vozila iz smjera Sljeme, bespotrebno pješačka zona, pješačka zona ispred Ban centra ima hrpu auta koje nitko ne kontrolira…. Samo je ogromna gužva napravljena pogotovo kada se vrate turistički autobusi u Palmotićevu i kada su veći sprovodi na Mirogoju…. Užas…”, poručio im je.

Drugi je također dodao da u svemu ne vidi nikakav smisao. “Ovako svi koji se vozimo ul. Medveščak prema jugu i želimo skrenuti prema Vlaškoj/Maksimirskoj moramo to planirati kilometar prije pa preko Mirogoja, ili kilometar poslije, pa preko džamije…. Ne vidim nikakav smisao!”, smatra muškarac.

Pozdravlja ovakve projekte

Jedna žena poručuje da se veseli uređenijem centru grada. “Pozdravljam ovakve projekte i veselim se uređenijem centru – barem na ovaj način. Nadam se da će se i ova urušena kuća na uglu Draškovićeve i Stare Vlaške uskoro urediti. Jedino ne znam zašto stabala nema više i zašto ih, barem nekoliko, u finalnom projektu nisu ukopali u zemlju da mogu raskošnije raširiti grane? Nadam se da će ova stabla preživjeti u teglama, sreća kiša je ovaj vikend pa se neće osušiti!”, smatra žena.

Druga žena poručuje da se ne treba obazirati na kritike. “Lijepo. Ne trebate se obazirati na bespredmetne kritike, pred vama je još puno posla da Grad posložite, kako urbano tako i financijski. Imate podršku Zagrepčana”, kazala je.


Komentari