Bube, spačeki i oldtimeri u srcu grada! Ove subote ne propustite ‘Desant na Zagreb’ i pozdravite povijesna vozila

Photo: Patrik Macek/Vecernji list/ Ilustracija

I ove godine održat će se već tradicionalni “Old school Desant na Zagreb” u organizaciji Muzeja automobila Ferdinand Budicki. To je jedno 15. susret povijesnih vozila, a obilježava se povodom 115 godina gradske i nacionalne automobilističke povijesti i najave povratka Muzeja automobila.

Tako ćete u subotu 22. svibnja imati prilike gledati povijesnu vožnju u samom srcu  Zagreba. Kod popularne “Kockice” na Prisavlju u 11.00 sati s parkirališta automobili će krenuti svoju vožnju koja završava u legendarnom Katranu Marija Petrekovića.

Na susret su pozvana sva povijesna vozila koja su tehnički ispravna i registrirana, a organizatori napominju da se vozi pametno i na vlastitu odgovornost.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

“Susret je od samih početaka prije petnaest godina oslobođen kotizacije s naglaskom na druženju , upoznavanju novih ljudi i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena”, kažu organizatori.

Prošle je godine , Zagrepčani su imali prilike vidjeti 165 povijesnih vozila što je jedan od 3 najveća susreta koja su održana u Hrvatskoj te se organizatori nadaju da će se to ponoviti i ove godine Organizatori dodaju i kako je “Old school Desant” po prvi puta pomaknut s jesenskog termina na proljetni kako bi izbjegli stroge covid mjere koje dolaze s hladnijim danima.


Komentari