BRUTALNI LUKSUZ Otkrivamo pet najskupljih vila u Zagrebu, vlasnici godinama pune novinske stupce

Foto: Teh-gradnja d.o.o.

Stanovnicima grada Zagreba poznato je kako je Tuškanac oduvijek bio rezidencijalna zona grada rezervirana isključivo za elitu i moćnike, a tako je i danas, posebice ako tu ulicu promatramo zajedno s njenim produžetkom, ulicom Gornje Prekrižje, u kojoj su se posljednjih godina izgradile, ali se i danas grade, neke od najluksuznijih nekretnina, ne samo u Zagrebu, već i u Hrvatskoj. Upravo potaknuti ˝nicanjem˝ novih građevina u elitnim zagrebačkim kvartovima gdje cijene dosežu vrtoglave milijune, odlučili smo provjeriti koja su trenutno najskuplja zdanja u Zagrebu, ali i tko živi u njima!

Naš sugovornik, stručnjak za nekretnine koji je želio ostati anoniman, odmah nam je na početku razgovora pojasnio kako je riječ o vilama koje se, osim cijenom, ističu i svojim izgledom, a njihovi vlasnici redom su poznati hrvatski poduzetnici, ali i osobe iz javnog života.

1. Vila Luke Modrića

Lokacija: Pantovčak
Vrijednost: oko 4 milijuna eura

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prije nekoliko dana u medije je dospjela informacija kako je hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Real Madrida Luka Modrić svoju luksuznu vilu na Pantovčaku prodao najbogatijem Hrvatu, poduzetniku Davoru Lukšiću. Međutim, unatoč ovim tvrdnjama, uvidom u vlasnički list vidljivo je kako je velebno zdanje od 286 kvadrata, čija se cijena procjenjuje na oko četiri milijuna eura i dalje u vlasništvu obitelji Modrić, odnosno, kako je kao vlasnica iste upisana Lukina supruga Vanja. Inače, Modrići su vilu 2017. godine kupili od od bivšeg nogometaša Zvonimira Bobana, kada se on s obitelji preselio u Švicarsku, a s obzirom na to da ne žive u Zagrebu, vila je već neko vrijeme u najmu Davora Lukšića i supruge Talijanke Cristel Carrisi Lukšić.

2. Vila Gorana Vlaovića

Lokacija: Tuškanac
Vrijednost: oko 5 milijuna eura

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon uspješne nogometne karijere, bivši domaći nogometaš 49-godišnji Goran Vlaović ˝bacio˝ se na posao s nekretninama pa je tako u Zagrebu još prije 14 godina gradio zgrade s luksuznim stanovima. A u luksuznoj građevini, vili na Tuškancu čija se vrijednost procjenjuje na oko pet milijuna eura svojedobno je i sam živio još za braka s bivšom suprugom, spisateljicom Milanom Vlaović Kovaček. Iako nekadašnji supružnici danas žive na novim adresama, vila je i dalje u vlasništvu bivšeg nogometaša koji je nedavno izrekao sudbonosno ‘da’ 17 godina mlađoj partnerici, bivšoj misici Ivani Mišuri s kojom je u veljači ove godine dobio i kćerkicu.

3. Vila Hrvoja Čermaka

Lokacija: Gornje Prekrižje
Vrijednost: oko 5 milijuna eura

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Sin iz prvog braka umirovljenog generala Ivana Čermaka, 42-godišnji Hrvoje Čermak vlasnik je luksuzne vile na Gornjem Prekrižju. Radi se o nekretnini s bazenom i zemljištem koje se prostire na 1600 m2. Luksuzni posjed, vrijedan oko pet milijuna eura, u elitnom dijelu Zagreba okovan je kovanom ogradom, sa stiliziranim ukrasima, a oko kuće je i raskošna okućnica. Inače, Hrvoje je već godinama u sretnom braku sa suprugom Andreom, široj javnosti poznatoj i po tome što je bila Severinina kuma na vjenčanju s Igorom Kojićem, s kojom je dobio i troje djece, sina Ivana te kćeri Saru i Anu.

4. Vila Lade Tedeschi Fiorio

Lokacija: Tuškanac
Vrijednost: oko 5,5 milijuna eura

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Članica Uprave Atlantic Grupe te ujedno i jedna od najmoćnijih poslovnih žena u Hrvatskoj, 48-godišnja Lada Tedeschi Fiorio vlasnica je luksuzne vile na Tuškancu čija se vrijednost procjenjuje na oko 5,5 milijuna eura. Iako je jedno od najzvučnijih imena u hrvatskom biznisu, Lada, koja je u braku s Talijanom Alessandrom Fioriom dobila blizance Carla i Giorgiu, privatni život nastoji zadržati što dalje od javnosti i mediji pa se o istome zna tek kako je strastvena trkačica.

5. Vila Dragutina Biondića

Lokacija: Gornje Prekrižje
Vrijednost: oko 7 milijuna eura

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Vlasnik nekad moćnog Heruca i Centar banke Dragutin Biondić ujedno je i vlasnik najskuplje vile s ovog popisa. Na Gornjem Prekrižju smještena je luksuzna nekretnina čija se vrijednost procjenjuje na oko sedam milijuna eura. Vila od 329 kvadrata smještena je na površini od ukupno 5 187 m², a istu krasi i bazen. Inače, hrvatski poduzetnik svojedobno je punio medijske stupce i zbog veze, odnosno, braka s dizajnericom i spisateljicom Lanom Biondić od koje se razveo 2017. godine, a s kojom ima i sina Josipa.

Iako su navedene vile, najblaže rečeno, impresivne u svakom smislu, stručnjak za nekretnine uz čiju smo pomoć sastavili ovu listu, za kraj razgovora napomenuo je i kako, mimo navedenih nekretnina, u Zagrebu postoje i one čija se vrijednost procjenjuje i na trostruko više od ovih koje smo izdvojili, ali, o tim nekretninama – neki drugi put!

Komentari