BLAMAŽA I PONOS: Tomurad prozvao gradonačelnika zbog stadiona, Tomašević mu poručio: ‘Ulupano je toliko novaca da su mogla biti izgrađena dva stadiona’

Dinamov stadion na Maksimiru (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Aktualni sat sjednice Gradske skupštine uvijek je zanimljiv zbog brojnih pitanja zastupnika gradonačelniku. I ovoga puta zastupnici su na Dnevni red sjednice stavili pitanje obnove ili ponovne gradnje Dinamovog stadiona na Maksimiru.

Za početak, gradski zastupnik Trpimir Goluža iz Kluba Mosta ustvrdio je kako je u utorak na ogledu Dinama i Chelseaja bilo lijepo biti Zagrepčanin, ali da je i istodobno bila sramota.

Goluža je objasnio da stadion predstavlja sigurnosni problem, ali i “reputacijsku blamažu za grad”.

Zastupnik Marijan Tomurad, Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“Želimo poboljšati dinamiku rješavanja tog problema, a želimo gradonačelnika obavezati da na svakoj sjednici podnese izvješće o napretku stadiona”, poručio je Goluža.

Nakon toga, Marijan Tomurad iz BM 365 požalio se zbog Tomaševićeve izjave kako je stadion na Maksimiru ruglo.

“Moram reći gradonačelniku da ste vi jedini političar koji je rekao da se srami maskimirskog rugla, na tome vam hvala”, poručio je Tomurad i rekao da se nada da će gradska vlast nastaviti raditi na obnovi stadiona.

Pitanje zastupnika je, poručio je Tomurad: “da li je uvjet za davanje koncesije Dinamu ili prava građenja promjena statuta Dinama”.

Imovinsko – pravna zavrzlama

Na to je gradonačelnik odgovorio da “je njega sram zbog stadiona, ali i da je u stadion ulupano novaca za kojeg su mogla biti izgrađena dva stadiona”, rekao je Tomašević.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

“Sram me je što je ulupano 800 milijuna kuna u što nema riješene imovinsko – pravne odnose”, rekao je i dodao “da ne može raspisati zahtjev za uređenje jer ta pitanja nisu riješena”.

Ponovio je Tomurad pitanje -je li statut uvjet za davanje koncesije?

Na to Tomašević odgovara – “razgovaramo o svemu, pa i o demokratizaciji, a meni je ovo najbizarnija situacija da vi kao član Skupštine na Skupštini grada pitate što se događa na razgovorima s Upravom Dinama”.


Komentari