BICIKLOM OD ZAGREBA DO VUKOVARA U čast Gradu heroju sudionici će pedalirati 300 kilometara

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/ Ilustracija

18. studenoga obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Tim povodom, u čast Gradu Heroju, provodi se maraton “Biciklom za Vukovar“.

Danas, 14. studenog, kako to već biva deset godina zaredom, sudionici ove hvalevrijedne akcije nalaze se u Ulici grada Vukovara i kreću na put dug 300 kilometara. Akciju provodi udruga “Za Vukovar” iz Zagreba.

“Sve je počelo u zimu 2012. spontano i iz srca, kao osobno putovanje 7 prijatelja u potrazi za nečim što nisu mogli izraziti riječima. Sjeli su na svoje bicikle i bez posebnog plana, zaputili se prema Vukovaru. Potaknuti osobito pozitivnim životnim iskustvom toga putovanja i u želji da ga omoguće i drugim ljudima, uspostavljena je tradicija koja se održava svake godine i otvorena je za sve. Otada akcija raste i postaje organiziranija no i dalje zadržava svoj neprofitan i dragovoljan karakter”, otkrili su iz Udruge.

Sudionike očekuje četverodnevno zajedničko putovanje biciklom, međusobno, druženje i obilazak znamenitih lokacija. Akcija je potpuno besplatna i organizira se uz dobru volju biciklista sudionika, kao i velikodušnu potporu općina, obrazovnih ustanova, udruga, kulturnih društava itd.

Komentari