BICIKLISTI NAPOKON MOGU ODAHNUTI: ‘Ako je išta predstavljalo problem svih ovih godina onda su to bili rubnjaci’

Biciklist; ilustracija (Foto: Andrija Lucic / CROPIX)

“Drage biciklistice i biciklisti Trešnjevke, a i šire, došao je taj dugo očekivani dan: nema više rubnjaka na biciklističkim stazama i prijelazima bic. staza preko ulice!!!”, objavili su na stranici Mapiranje Trešnjevke.

Uz objavu su stavili i fotografije na kojima se vide novouređeni rubnjaci, a autor objave je dodao da biciklira već 50 godina po najrazličitijim gradskim kvartovima “i ako mu je išta predstavljalo problem svih ovih godina onda su to bili rubnjaci … radi kojih su patila leđa, radi kojih su se drmusala djeca na biciklističkom sicu, radi kojih su padali ruksaci sa paksica ……… a vozeći bicikl i u mnogim drugim gradovima izvan Hrvatske vidio je da kod njih promet posve dobro funkcionira bez rubnjaka na takvim prijelazima”.

“Po informacijama koje dolaze iz Grada i Sindikata biciklista, takva realizacija biciklističkih prijelaza je od sada pravilo i obaveza … dakle, uživajmo!”, zaključili su iz Mapiranja Trešnjevke te dodali gdje su fotografije snimljene.

 

“Meni je ovo najljepša vijest što se bicikliranja u Zagrebu tiče u valjda zadnjih 20 godina! Napokon će se leđa malo odmoriti od konstantnog drmusanja!”, komentirala je jedna žena, a drugi muškarac dodao “Eto šanse i za osobe u invalidskim kolicima da prođu dva raskršća bez pomoćnika”.


Komentari